Много тийнейджъри с проблем в килограмитеВъзрастните най-често са с коремчеНад

...
Много тийнейджъри с проблем в килограмитеВъзрастните най-често са с коремчеНад
Коментари Харесай

Всеки втори българин е с наднормено тегло

Много младежи с проблем в килограмите
Възрастните най-често са с коремче

Над 53% от българите са с наднормено тегло или дои са затлъстели, демонстрират данни от последното Европейско здравно изявление, които бяха публикувани от Национален статистически институт. Според него 40% от българите са с наднормено тегло, а 13,3% се водят затлъстели съгласно показателя на телесната им маса. Като мъжете имат по-често проблеми с килограмите от дамите.

Най-голям дял от българите са с наднормено тегло във възрастовата група над 65 години. 50% от хората над тази възраст са с наднормено тегло, 17% са затлъстели, а единствено 32% са с обикновено тегло. При хората сред 45 и 64 години единствено 35,7% са в нормата по килограми. Проблеми с килограмите имат и доста младежи - 15,2% от хората сред 15 и 24 години са с наднормено тегло.

Освен че са с наднормено тегло, огромна част от българите не ядат задоволително плодове и зеленчуци. 39,5% употребяват плодове всеки ден. Други 25,9% ядат плодове много постоянно - от 4 до 6 пъти на седмица. Но 26,2% от популацията ядат плодове сред 1 и 3 пъти на седмица, а 7,9% - по-малко от един път на седмица. Същевременно 17,4% от мъжете и 3,6% от дамите пият алкохол всеки ден. Други 5,6% от мъжете пият 5-6 дни в седмицата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР