Много тежко време, длъжни сме да подходим към разрешаването на

...
Много тежко време, длъжни сме да подходим към разрешаването на
Коментари Харесай

Антон Кутев: Кабинетът „Петков“ още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени

Много тежко време, длъжни сме да подходим към разрешаването на рецесиите, където не могат да бъдат отлагани. Нито енергийната рецесия, нито рецесията с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат ограничения незабавно, сподели по Би Ти Ви представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

По всички данни, с които разполагаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. Няма нито едно огромно дружество, което може да си направи сметките освен това състояние. Дали ще има газ до края на годината е извънредно значимо. Ние сме в рецесия, добави той.

Кутев съобщи още, че досега нито една молекула газ не е минала в посока България по гръцката връзка.

„ Това, че газовата връзка с Гърция ще проработи при започване на октомври е прелестно, само че тя трябваше да проработи през август. Предишното държавно управление още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени. Направихме всички старания да обявим търг за доставките до края на годината на полутечен газ “, сподели още представителят на държавното управление. Кутев сподели, че са изпратили искане за удължение на периода за офертата за американските танкери за полутечен газ“, сподели представителят на държавното управление.

“Няма реваншизъм в това, което вършим. Правителството би трябвало да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него до дъно. Не мисля, че България сега има потребност от нови обединения “, добави Кутев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР