Много тежък удар получиха Левски и собственика на клуба Наско

...
Много тежък удар получиха Левски и собственика на клуба Наско
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: НАП с удар по Левски!

Много тежък удар получиха Левски и притежателя на клуба Наско Сираков! Оказа се, че Националната организация по приходите не е сключвала ново съглашение за разсрочване на задълженията на " сините ". В момента няма и настоящо такова сред двете страни и по тази причина сметките на клуба са запорирани. От " Герена " към този момент оповестиха, че 1/3 от приходите им непосредствено отиват в държавната хазна за погасяване на задълженията, които са в размер на към 11.5 милиона лв..
 
Пред " Капитал " от Национална агенция за приходите оповестиха: " Издаденото през 2019 година позволение за разсрочване на обществените отговорности на клуба не е в действие, защото не са изпълнени изискванията по същото, а точно - образувани са нови отговорности и не са весени напълно дължимите вноски според одобрения погасителен проект.

Към момента ПФК Левски АД няма настоящо позволение за разсрочване/отсрочване на обществените му отговорности, издадено по реда на глава 22 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

Сметките на ПФК Левски АД са запорирани от Национална агенция за приходите, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задължението му. Проведени са няколко срещи с управлението на клуба, на които са разисквани опциите на сдружението да заплати дълга си.

В случай, че ПФК Левски подава искане за издаване на позволение за неотложни заплащания, ще се прегледа опцията за издаването му с оглед част от наличните и постъпващи парични средства по запорираните му банкови сметки да се оставят на негово краткотрайно предписание за неотложни заплащания по отношение на активността му, в това число и за погасяване в период на нововъзникващите отговорности към Национална агенция за приходите ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР