Много тежък компромис - така премиерът Бойко Борисов определи преговорите,

...
Много тежък компромис - така премиерът Бойко Борисов определи преговорите,
Коментари Харесай

Борисов за Брекзит: Постигнахме много тежък компромис

Много тежък компромис - по този начин министър председателят Бойко Борисов дефинира договарянията, които се водиха по тематиката за Брекзит до 4 сутринта в Брюксел. В последна сметка европейските водачи дадоха гъвкава пролонгация на Лондон до 31 октомври.

„ Приехме такива решения, всяка една думичка на британски какво значи, по какъв начин значи, по какъв начин би могла да се интерпретира и какви последствия би донесла. Зададохме доста въпроси на госпожа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в периода до 31 октомври. Този по-дълъг период значи, че Англия остава с цялостните си права, би трябвало да организира избори “, изясни министър председателят.

" Много часове отидоха да се откри най-хубавата форма на изразите, че ние доста ги оценяваме, само че в това време те ще се държат отговорно. Всички стартират и свършват изреченията с това, че Брекзит без договорка е потрес и смут – най-тежкото допустимо нещо ", уточни още той.

„ Интересът на българските жители във Англия, които учат, работят и живеят, изисква да бъде открито положително решение. Рисковете съществуват. Ако ви кажа, че съм си тръгнал по-голям оптимист през днешния ден, ще излъжа. Длъжен съм да обясня на всички, че сме положили големи старания “, уточни още министър председателят.

Той описа и какъв брой мъчно е било да се убеди президента на Франция Еманюел Макрон, който се опълчи на по-дълга пролонгация. „ Около 2 часа се убеждаваше президентът Макрон да одобри този компромис “, уточни Борисов.

Постигнато съглашение значи, че в случай че Народното събрание във Англия утвърди договорка за Брекзит, ще напусне Европейски Съюз на първо число на идващия месец. Освен това страната има опция да се откаже от излизането. //tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР