Много технологии от научната фантастика вече са реалност, като мобилните

...
Много технологии от научната фантастика вече са реалност, като мобилните
Коментари Харесай

Фантастиката, която все още не е реалност

Много технологии от научната фантастика към този момент са действителност, като мобилните телефони и суперкомпютрите. Лазерните мечове обаче към момента са фантазия

Доколко сме покрай превръщането на футуристичните технологии в действителност?

Индивидуален джет пакет

Откакто Германия се опита да употребява самостоятелния реактивен пакет за превъзмогване на минни полета по време на Втората международна война, приложението му се лимитира до класическите британски шпионски филми и астронавтите. Може би точно това устройство ще е първото, което ще отпадне от листата с неосъществените мечти. Компанията Martin Aircraft от Нова Зеландия към този момент е подписала многомилионна договорка, отваряща пътя
към комерсиалното им приложение.

Виртуална действителност

Разбира се, в известна степен тя към този момент е реалност. Но към този момент приказваме за равнище „ Матрицата “ -т.е. директно постъпване на информацията в човешкия мозък. Като се имат поради обаче триумфите в тази сфера в последно време, очевидно не ни остава да чакаме дълго.

Храна на таблетки

Колкото и да е примамливо да получаваме всички нужни хранителни субстанции незабавно и без дъвкане, най-вероятно тази фикция ще поостане в листата още известно време. Човешкият организъм има потребност приблизително от 2000 калории дневно. Но даже и да ги превърнем в свръхкалорийни таблетки, ще би трябвало да гълтаме по към 300 грама от тази „ ярма “, преди да си легнем да спим.

Все отново вярата остава, защото съгласно учените всеки миг ще бъде изобретена дъвка, симулираща тристепенно меню.

Киборги

В взаимозависимост от това по какъв начин се дефинира това разбиране, киборгите могат да бъдат или да не бъдат приети за действителност. И през днешния ден има доста хора, които са изгубили част от тялото си и са я заменили с механизирани версии. Що се отнася до робокопите, охраняващи улиците от нарушителите, ще би трябвало да поизчакаме.

Силово поле

Смисълът на бронираността е в това, че материалът е предпазен от опустошения, фантастиката от дълго време предлага всичко скъпо просто да е заобиколено от силово поле. Но сходна технология към този момент се употребява във военната сфера.

Някои танкове са предпазени от система за разкриване на приближаващи се снаряди. Те изпускат електрически заряд, обвиващ машината, който отклонява траекторията на ракетата.

Подводни градове

Откакто Платон преди две и половина хилядолетия загатва за Атлантида, човечеството с неспокойствие чака откриването или основаването на великански подводни империи. За страдание, фантазиите ни за подводно царство неведнъж са разбивани на пух и прахуляк.

Налягането на водните пластове в океана е прекомерно огромно за всичко като се изключи особено конструираните подводни апарати. Но като успокоение, по целия свят към този момент е цялостно с подводни курорти.

Летящи коли

Никой няма да се огорчи съществено поради това, че не сме овладели такива технологии като пътуването във времето или телепортацията. Но неналичието на летящи коли е фактически огромно отчаяние. При това не може да се каже, че не се създават такива технологии. Ако се замислим, аероплан плюс автомобил си е същински летящ автомобил. Така че остава да предположим, че в действителност управляващите на този стадий скриват тази технология. Може би просто ни нямат доверие…

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР