Много търговци все още не предлагат възможност за разплащане чрез

...
Много търговци все още не предлагат възможност за разплащане чрез
Коментари Харесай

Търговците да информират за плащания с карта

Много търговци към момента не оферират опция за разплащане посредством ПОС терминал или слагат изискване за прилагане на тази алтернатива единствено при постигане на избрана минимална сума. В други случаи пък има краткотрайно спиране на услугата заради механически аргументи. Ако това не е оповестено авансово на видно място в обектите или по различен подобаващ метод, клиентите няма да имат изясненост могат ли да пазарят с карта или би трябвало да носят кеш.

„ Представете си, че в магазина сте взели повече артикули, поставили сте ги на лентата и на касата разбирате, че не можете да заплатите за тях с карта. По-неприятна обстановка може да се получи, в случай че седнете в заведение за хранене , поръчате и откакто всичко е изконсумирано, ви донесат сметката, само че се окаже, че одобряват единствено пари в брой, а вие нямате налични сега? “, даде образци създателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

Тя изясни по БНР, че за търговците няма законова възбрана да отхвърлят заплащане с карта, в случай че покупката е под избрана сума и че би трябвало да бъде регистрирано и събитието, че за тях таксите към банките за преводите са високи.

„ Нашето мнение по този въпрос обаче е, че е правилно авансово да има информация на видно място в комерсиалния обект за потребителя. Той да знае дали може да заплати с карта или не и при какви условия, в случай че се слагат такива. Така ще дадат опция на всеки клиент да се осведоми и по-късно да избере дали да пазари от дадения търговец или от различен според от настройките си за метода на разплащане и съответната покупка, която прави “, разяснява Руменова. Тя уточни, че по този начин ще бъдат обезпечени две от главните права на потребителите – на информация и на избор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР