Много тъжна и неприятна гледка е това, което се случва

...
Много тъжна и неприятна гледка е това, което се случва
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Партиите са негодни да осигурят нормално управление и нормална опозиция

Много тъжна и неприятна панорама е това, което се случва в Народното събрание. За страдание, политическите сили са безусловно негодни и неспособни да вършат това, което се чака от тях, а то е да обезпечат обикновено ръководство на страната и естествена съпротива. Ако не могат да изберат ръководител на Народното събрание, явно, че доста мъчно ще се схванат за някакъв тип ръководство, само че за какво жителите непрестанно би трябвало да страдат поради некадърни политически водачи. Това сподели за БНР Ивайло Калфин, някогашен външен министър, някогашен вицепремиер и обществен министър, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд.

Калфин предвижда, че в случай че в този момент се стигне до приемане на Бюджет 2023 - в подготовка на нови предварителни избори, това ще е избирателен бюджет, от който ще страдат стопанската система и българските жители.

Той напомни приемането на предходния бюджет на страната, който беше също в условия на предизборна конюнктура: " И се одобри един бюджет, в който всеки оферираше какво ли не, без никой да има желание да носи отговорност за осъществяването му. Видяхме това до каква степен докара ". 

" Държавата не изчезва с това, че политическите партии са неспособни да си решат проблемите, несъмнено ще откри краткосрочни ограничения, с цел да помогне оптимално. В безстопанствен интерес не е това да няма държавно управление, което да даде убеденост и по-дългосрочен небосвод. В момента на стопанската система се нанасят вреди, от които ще берем горчивите плодове след години “, сподели още Калфин.

Според него не е добре да има държавно управление на малцинството, тъй като това би означавало за всяко гласоподаване н Народното събрание да се вършат пазарлъци: " Най-добре е да има държавно управление с ясно болшинство. Не е наложително да е от партии, които да се обичат ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР