Много студена нощ изкараха протестиращите в Старозагорско, но дори това

...
Много студена нощ изкараха протестиращите в Старозагорско, но дори това
Коментари Харесай

Деян Дяков, КНСБ: Агресията срещу протестиращите продължава, призоваха ме в икономическа полиция

Много студена нощ изкараха протестиращите в Старозагорско, само че даже това не ги накара да се отметнат от настояванията си и да се приберат у дома, съобщи кореспондент на " Фокус " . Първите четири дни те упорстваха министър председателят Николай Денков да пристигна на място при тях, след което пренасочиха настояванията си към народните представители и чакат покана за среща в София, с цел да договарят с ръководителите на парламентарните групи. Малко по-късно обаче такава пристигна от страна на премиера, който насочи покана за диалози в Раднево. Те още веднъж отхвърлиха, а министър председателят реши да смени мястото на срещата - от Раднево в Народното събрание. В тях се чака да се включат също министрите на енергетиката, на районното развиване и благоустройството и на стопанската система и промишлеността. Ще вземат участие и водачите и народни представители от политическите партии, които поддържат държавното управление.

Междувременно митингите не престават и до този миг. Блокирани са детелината на Автомагистрала " Тракия " към Стара Загора и Хасково на 208-и километър, основния път София- Бургас, както и Подбалканския път при Гурково и Прохода на Републиката.

На петия ден от митингите на енергетици и миньори контактна група от протестиращи потегля към столицата за среща с властта. Пред  блокиралите Автомагистрала Тракия в петия ден от митингите водачът на Подкрепа в Мини " Марица-изток " Бисер Бинев съобщи, че волята на хората са на диалозите да участват представители на всички парламентарни групи. Ако това не се случи, контактната група няма да взе участие в срещата, която е планувана за 11.00 часа. От през вчерашния ден са ясни и  главните претенции на протестиращите , които са дефинирани в шест точки.  

Председателят на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 “ Деян Дяков, че експанзията против протестиращите енергетици продължава. " Призоваха ме през днешния ден в икономическа полиция, тъй като има формирана кореспонденция ", съобщи той в обществените мрежи, а голям брой хора го поддържаха и бяха безапелационни, че ще го съпроводят.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР