Много страни са получили по-модерни бойни машини от Германия, след

...
Много страни са получили по-модерни бойни машини от Германия, след
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: България да изпрати старо оръжие в помощ на Украйна

Много страни са получили по-модерни бойни машини от Германия, откакто изпратили старите си като помощ в Украйна 

В Народното събрание следва да бъде импортирано искане страната ни да даде военна помощ за Украйна. Темата провокира спор може ли България да завоюва от сходен ход и да възобнови въоръжението си като изпрати остаряло оръжие. В ефира на  коментар направиха някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев и някогашният сътрудник на БНР в Берлин Александър Велев. 

„ Това, което приказва господин Радев, а и доста други политици, в това число цялото висше управление на Българска социалистическа партия, че даването на военна помощ би означавало замесване във войната, опонира внезапно с нашата позиция в интернационалните формати ”, акцентира проф. Тагарев. По думите му тази теза е незащитима логичен. Много страни, измежду които Словения, Словакия и Гърция, са получили надалеч по-модерни бойни машини от Германия, откакто изпратили старите си като помощ в Украйна, добави някогашният боен министър. 

" Идеята на Германия ", изясни Александър Велев, " била посредством сходни кръгови покупко-продажби да се даде оръжие на Украйна, което тя незабавно да може да обслужи ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР