Много страни по света са заплашени от втора вълна на

...
Много страни по света са заплашени от втора вълна на
Коментари Харесай

Интерпол предупреди, че светът е заплашен от нова терористична вълна

Много страни по света са застрашени от втора вълна на ислямския тероризъм. Това разгласи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

Тази обстановка може да се дефинира като „ Ислямска страна 2 “, добави той, представен от Deutsche Welle.

Помагачите на терористите излежават къси присъди, тъй като техните обвинявания не са обвързани с съответни набези, означи Юрген Щок. По думите му поколението на някогашните последователи на тероризма „ след няколко години ще излезе на независимост “.

Въпреки че джихадистката формация беше победена в географски проект, нейните последователи се пробваха да се трансферират в други райони по света, да вземем за пример, в Югоизточна Азия или Африка, предизвестява генералният секретар на Интерпол.

Затворите не престават да играят значима роля за образуването на радикалната идеология, акцентира специалистът. Той даде за образец декемврийското въоръжено нахлуване против коледния базар в Страсбург, вследствие на което починаха петима души. Извършителят, 29-годишният френски жител от арабски генезис, Шериф Шекат беше погубен на 13 декември, два дни след кървавото си закононарушение. По-рано той е бил обвинен и 27 пъти е привличан под отговорност за разнообразни закононарушения във Франция, Германия и Швейцария.

През 2017 година е депортиран от Германия във Франция. По време на престоя си в пандиза Шекат е отделял огромно внимание на религията, той е бил обвинен, че е последовател на радикални ислямистки хрумвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР