Много стегната реч на Урсула фон дер Лайен, с много

...
Много стегната реч на Урсула фон дер Лайен, с много
Коментари Харесай

Кючюк: Далеч не съм сигурен, че призивът на Фон дер Лайен ще реши проблемите с членството в Шенген

Много стегната тирада на Урсула фон дер Лайен, с доста съответни ограничения, политики и проблеми. Трябва да бъде похвалено нейното изявление в частта за България и Румъния в Шенген. Фон дер Лайен доста ясно и изрично съобщи, че ние се оправяме с мигрантския напън и би трябвало да бъдем част от шенгенското пространство. Това демонстрира още един път удостоверява позицията на Европейска комисия.

 

Далеч не съм сигурен, че това изявление ще реши проблемите с нашето участие в Шенген, тъй като ние сме част от един дневен ред, който е в Хага и Виена. Този дневен ред няма нищо общо с изпълняването на критериите за участие. Там се приказва за миграция в един доста общ проект и на моменти се спекулира със страховете на тези страни. Смело мога да кажа, че тези причини, които се употребяват за вътрешни цели, нямат нищо общо с формалните критерии. Ние сме изпълнили тези критерии от доста време.

Това съобщи пред Novini.bg в Страсбург евродепутатът Илхан Кючюк, който разяснява речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в която тя прикани за незабавното присъединение на България и Румъния към Шенегенското пространство.

" Заявката на госпожа Фон дер Лайен преди пет години беше за разширение на Европейски Съюз, само че това не съумя да се трансформира в цел на политическата комисия тук в Екологичен потенциал. За задачата би трябвало да има промяна на метода, по който действа Европейски Съюз. Това минава през конвент и смяна на настоящите контракти. Политиката по разширение ще върви ръка за ръка с политиката по доближаване на 27-те страни членки. Шенеген е част от този развой. Няма по какъв начин да приказваме и за едното, и за другото. Трябва да приказваме за двете дружно. Въпрос на време е дали ще забележим идващото разширение през 2030 година. Едно е ясно - Европейски Съюз не може да стои отвън процеса на разширение. Държавите от Западните Балкани би трябвало да бъдат асоциирани към европейските полезности.

" Северна Македония би трябвало да направи значим избор дали желае да бъде част от Европейски Съюз или желае да остане периферна страна със своите вътрешни проблеми. Предстои значим спор в македонското общество, с цел да бъдат направени наложителните конституционни промени. После би трябвало да се договаря по обособените глави, което ще докара до демократизация на Северна Македония. Няма консолидирано мнение в македонското бщество. Това е по този начин, тъй като политическият хайлайф в Северна Македония не мисли в една посока. Двете огромни партии би трябвало да седнат и да преоделеят тази спънка ", безапелационен бе Кючюк.

" Движение за права и свободи поддържа конституционните промени в България, както и цялото законодателство, което ще ни помогне да влезем в Шенеген и Еврозоната. Същото важи и за законите, нужни за реализирането на българския План за възобновяване. Движение за права и свободи носи отговорност за тези неща. Движение за права и свободи не взе участие в кадровата политика и вземането на решения от държавното управление. Когато обаче приказваме за Шенеген, за Еврозоната, за това парите от Плана да отидат при българския бизнес, Движение за права и свободи е безусловно " за ". Политическият ред на Движение за права и свободи е НАТО и Европейски Съюз ", разяснява Илхан Кючюк вътрешнополитическата обстановка в България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР