Много специфично и много отговорно е да се каже думата

...
Много специфично и много отговорно е да се каже думата
Коментари Харесай

Стефан Янев: Войната не е най-големият проблем, дипломацията и системата за сигурност се провалиха

Много характерно и доста отговорно е да се каже думата война. Ако забелязвате, на никое място формалния език, и на НАТО, и на Европейския съюз няма документ, с който да използваме думата война. Смисълът на това потребление на тези думи и по този мотив имах опцията през вчерашния ден да обясня и в Народното събрание, е доста значимо. Ние би трябвало доста деликатно да боравим с думите, тъй като след войната идва дипломацията. Идва методът на решение на казуса, който е зародил с войната и който войната е решила или не е решила. Това сподели военният министър Стефан Янев в Панорама по Българска национална телевизия. 

В качеството си на министър на защитата, имам отговорност към българските жители. От една страна българските жители би трябвало да бъдат осведомени, въпреки това българските жители би трябвало да не бъдат плашени, тъй като всички наши оценки, че това, което се случва в Украйна, тази война в Украйна, тя не носи директна опасност към територията на България сега. Това са оценките, които са споделени и от нашите съдружници в НАТО. Независимо от това ние надлежно си приготвяме и нашите национални проекти за реакция, и за основаване на подобен вид съдържащ капацитет по целия Източен фланг на НАТО, по този начин както се приказва и както е в съгласие сред съдружниците, тъй че всичко това което се прави, се прави за и с предумисъл, добави Янев. 

Как България най-добре може да си отбрани националните си ползи? Нека да погледнем какво се случва, войната в Украйна или интервенция, както я назовават или инвазия, не е най-големият проблем сега. По-големият проблем сега, съгласно мен е, че системата за интернационалните връзки не работи. Системата за сигурност е изчерпала своя капацитет да взема решение рецесии от подобен порядък с дипломатически средства. Дипломацията се провали, след дипломацията пристигнаха военните дейности, тъй като в историята на човечеството търсенето на способи за разрешаване на дебати до този миг води до тази процедура - ненамирането на решение на масата на договарянията води до вероятни военни решения, каквото се случва сега, сподели още Стефан Янев.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР