Много смартфони от този китайски бранд от дълго време използват

...
Много смартфони от този китайски бранд от дълго време използват
Коментари Харесай

HUAWEI патентова нов скенер за пръстови отпечатъци под екрана

Много смарт телефони от този китайски бранд отдавна употребяват скенери за пръстови отпечатъци под екрана. Но в този момент HUAWEI или желае да предложи на пазара по-усъвършенствани решения, или да получи по-голяма самостоятелност от доставчиците на съставни елементи от трети страни.

Новият патент (CN117058725A) се разказва нов вид ултразвуков скенер за пръстови отпечатъци. В момента в смарт телефоните се употребяват както такива, по този начин и оптични разновидности. Ултразвуковите са по-скъпи, само че пък са по-точни и по-бързи.

В актуалната промишленост се употребяват най-вече решенията на Goodix, които са лимитирани от па. Това снетите, благосъстоятелност на Qualcomm. Те могат да бъдат открити в смарт телефоните на Samsung от серията S. А първото устройство с такава технология беше Samsung Galaxy S10.

Патентът в детайли разказва действието и структурата на датчика, пиезоелектричния пласт, пикселните електроди и така нататък В него се загатва и по какъв начин датчикът получава и изпраща информацията и дава опция за по-точно сканиране на пръстовите отпечатъци.

Накратко, HUAWEI може осезателно да раздруса пазара на мобилни устройства, като предложи лично решение. Решение, което ще бъде по-надеждно и комфортно от съществуващите. В същото време ще се понижи зависимостта на марката от разработките на американските компании.

Техническите елементи наподобяват много комплицирани. Но главният извод е, че новият патент на Huawei подсказва упоритостта на софтуерния колос да създаде своя лична технология за ултразвукови скенери за пръстови отпечатъци. Това сигурно ще понижи зависимостта му от решенията на каквито и да било други компании.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР