Много слънчев летен ден днес в страната и с по-високи

...
Много слънчев летен ден днес в страната и с по-високи
Коментари Харесай

По-горещо утре, рискът от пожари е много голям

Много безоблачен летен ден през днешния ден в страната и с по-високи температури: 37 градуса в Благоевград, в София след 29 градуса през вчерашния ден, през днешния ден следобяд 33.

А времето на следващия ден ще бъде още по-горещо. В областите с сигнален оранжев код температурите ще приближават 40 градуса и рискът от пожари е доста огромен. В останалата част от страната следобяд ще от 34 до 37 градуса. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската низина краткотрайно до сдържан, северозападен вятър.

И още веднъж по-прохладно поради бриза ще бъде времето по черноморското крайбрежие. Денят ще е безоблачен, с оптимални температури от 28° до 31°. Температурата на морската вода е към 26-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

След обяд над планините в Югозападна България ще има купеста облачност, само че единствено на обособени места е допустимо да превали. Ще духа сдържан северозападен вятър.

На Балканите и в останалата част от Южна Европа ще бъде горещо и слънчево, до момента в който в западните региони на континента, на Скандинавския полуостров и в Прибалтика ще има забележителна облачност, с краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Над средноевропейските страни и по-голямата част от Европейска Русия ще е най-вече слънчево.

У нас и във вторник ще се задържи горещо, само че през идващите дни температурите ще се намалят с 3-4 градуса. Следобедни краткотрайни валежи във вторник са вероятни над планинските региони в Югозападна България, в сряда и в североизточните региони, а в четвъртък над централната част от страната. В петък ще превали и на изток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР