Много силно ме впечатли това изложение, което показва пътя от

...
Много силно ме впечатли това изложение, което показва пътя от
Коментари Харесай

Министър Кирил Вътев: Трябва да изградим заедно агрохранителна верига с участието на всички производители

Много мощно ме впечатли това ревю, което демонстрира пътя от полето до трапезата. Това е истината и това ще бъде новата политика на Министерството на земеделието и храните, тъй като силата потегля от долу на горе. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на откриването втория земеделския конгрес „ От фермата до твоята трапезата " в гр. Сандански.

„ Трябва да изградим дружно агрохранителна верига с присъединяване на всички производители ", сподели още министърът. „ Конкретно за тези, които си показват продуктите на това ревю, би трябвало да се погрижим да имат непрекъснати пазари, където да осъществят своите прелестни артикули ", добави той.

Форумът „ От фермата до трапезата " се осъществя взаимно от Министерството на земеделието и храните, Министерството на туризма, Областната дирекция „ Земеделие " - Благоевград, Югозападното държавно дружество, общини от Югозападна България и Националното съдружие на общините в Република България.

В формалното разкриване на ревюто взе участие и кметът на гр. Сандански Атанас Стоянов и регионалният шеф на Благоевград Стоян Христов.

В рамките на два дни повече от петдесет аграрни производители ще показват продукцията си на форума. Всички гости ще могат да опитат и закупят локални обичайни артикули, създадени от земеделци от региона.

Участие във второто издание на събитието вземат и Местните инициативни групи от Сандански, Разлог и Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово.

По време на визитата си министър Кирил Вътев организира и работна среща с кметове, заместник-кметове и представители на локалната власт на общини от района. На срещата той сложи въпроси свързани с некоректното прилагане на пасища от общините, което е във щета на българското отглеждане на животни, Мораториумът за аграрни земи непотърсени от наследници така наречен „ бели петна " и други настоящи проблеми. Той прикани сред изпълнителната и локалната власт да има връзка и синхрон и дружно да се вземат решение проблемите на българските аграрни производители и животновъди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР