Много силен беше вятърът през последното денонощие, с пориви над

...
Много силен беше вятърът през последното денонощие, с пориви над
Коментари Харесай

Остава хладно, с ниски температури и силен вятър

Много мощен беше вятърът през последното денонощие, с пориви над 100 км/ч. Има нанесени материални вреди в Ловеч и в няколко села в региона на Тополовград. Причината е леден атмосферен фронт, който мина през страната.

Днес ще бъде по-малко прохладно, със слаб до сдържан, все по този начин северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат значително по-ниски, спрямо през вчерашния ден, от 16° до 22° в Северна България и по Черноморието и от 22° до 26° в южната половина от страната.

Облачността ще е променлива, по-често забележителна. В околните часове преваляванията в североизточните региони ще спрат, само че до края на деня ще превали тук-там в Западна България. През нощта слаби валежи ще има в югозападните региони от страната. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър и сензитивното захлаждане ще обхване към този момент цялата страна.

Утре, в празничния 22 септември, ще посрещнем астрономическата есен с минимални температури м/у 7° и 12° и оптимални от 16° до 21°. И през втората половина на деня ще доминира облачно време, на доста места с валежи от дъжд.



Облачно ще бъде и на морския бряг, основно в следобедните часове ще има и превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 18 до 21°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще превалява дъжд, а с нахлуването на по-студен въздух по високите елементи преваляванията ще са от сняг. Ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури в курортите сензитивно ще се намалят и ще са от едвам 2° на Алеко до 16 в Банско.

Освен у нас, понижението на температурите ще продължи и на Балканите и ще са по-ниски от нормалните за интервала. Необичайно хладно за сезона, облачно и дъждовно ще бъде и в множеството страни от Източна и Централна Европа. Предимно слънчево ще е времето във Франция, по-голямата част от Италия, а също и в Португалия.

У нас, през идващите дни ще остане прохладно, с променлива облачност, само че съвсем без превалявания. В четвъртък ще се задържи относително студено с оптимални температури сред 15° и 20°. В петък обаче ще стартира стопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато се чака и най-вече слънчево време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР