Много шофьори, за да изолират“ батерията в студеното време, купуват

...
Много шофьори, за да изолират“ батерията в студеното време, купуват
Коментари Харесай

Защитният капак през зимата убива акумулатора

Много водачи, с цел да " изолират “ батерията в студеното време, купуват особено термично защитно покритие. Да, и някои производители на коли го включват в набора от " топли варианти ". Смята се, че такова решение е доста дейно в студа, само че в действителност може и да навреди. 

Термозащитна " джаджа “ под формата на кутия има фабрично в доста коли като да вземем за пример VW Golf 6 или Opel Astra G, както и в значително корейски коли с емблемите Kia и Hyundai. Аксесоарът е в действителност потребен. През лятото защищава батерията от прегряване в горещините, а през зимата работи като термос, запазвайки топлината. Не забравяйте обаче, че всеки термос може да поддържа и " леден режим “ също толкоз дълго. И в това се крие заплахата, написа Аutomedia.bg.

Ако колата е стояла на студено дълго време - да вземем за пример няколко дни - по-добре е да премахнете капака. Така след пускане на мотора батерията се загрява по-бързо от топлината на мотора. В противоположен случай този развой ще бъде много по-бавен, което ще предизвика спад на напрежението в акумулатора.

Добавете към това и малко време за пътешестване с чести стартирания и ще получите противен резултат: даже нова батерия ще " почине “ единствено за 2-3 месеца.

Има обаче още един противен миг, обвързван с потреблението на защитно покритие за акумулатора. През зимата времето е изменчиво и студа постоянно се саменя с по-топло време, водещо до топене. Така може да се стигне до формиране на конденз отвътре на термичния корпус. Влагата с течение на времето пък може да докара до щета на батерията.

Да не забравяме и мръсотията под капака. Хвърчи отвред и се натрупва, в това число и под прикритието ни. Примесите се утаяват върху клемите, провокирайки началото на окислителни процеси. А оксидите директно засягат проблемите при пускане на мотора.

Така че от време на време " одеялото “ от батерията би трябвало да се отстранява и усърдно да се почиства всичко там. Между другото, има мнение, че в случай че купите по-голяма батерия и по-дебел похлупак, тогава зимните проблеми могат да бъдат избегнати. Но не, това единствено ще удължи мъката. От температурни съмнения, влага и постоянно недозареждане, даже най-висококачествената и най- скъпа батерия рано или късно ще отиде до нула.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР