Mного сериозно предизвикателство имат политиците, което е свързано с връщане

...
Mного сериозно предизвикателство имат политиците, което е свързано с връщане
Коментари Харесай

Доц. Николай Димитров: Политическият хаос е като аерошоколада - на вид стабилен, отвътре кух

Mного съществено предизвикателство имат политиците, което е обвързвано с връщане на доверието на хората към тях и ще бъде отлично, в случай че съумеят. Но се колебая, тъй като то е толкоз подкопано и толкоз го няма към този момент, че дори не става въпрос и на доверие, става въпрос на интерес. Това сякаш бяха едни малко по-отдавнашни процеси, почнали малко по-отдавна, които сега като че ли изкристализират още повече с това прословуто - " че ние с политиците живеем в две обособени страни ". И все по-ясно става това, все по-видимо, че ние с политиците живеем в две паралелни страни. И че това, което политиците си мислят, че вълнува хората, в действителност хората въобще не ги интересува. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " общественият психолог доцент Николай Димитров.

" Аз съм сигурен, че в този момент, в случай че излезем на улицата и питаме елементарните хора какво се случва в страната, те няма да знаят. Няма да могат да го обяснят по-скоро. Те знаят, че се случва един непонятен безпорядък, който е извънредно несъизмерим. Но няма да могат логичен да проследят нишката на този безпорядък. Защото даже във всеки един безпорядък има някакъв план, някаква нишка, нещо, което да можеш да проследиш като водеща сюжетна линия, тук я няма. Подхвърлят се някакви неща и те са като един аерошоколад - гледаш го от горната страна задоволително постоянен и пълен шоколад. В момента, в който започнеш да го ядеш, той остава кух вътре. Или като шоколадовите яйца. И това нещо доста от дълго време разочарова хората. И хората към този момент все по-малко си дават сметка, че те са тези, от които нещата зависят по този начин или другояче. И това оттегляне, ще го забележим още по-видимо и на идващите избори ", обърна внимание Димитров.

Според него обаче европейските избори ще навредят на вътрешните избори: " Защото евроскептицизмът, който от ден на ден се наглася и намества в българското общество в допълнение ще повлияе и на така и така задоволително страшния и застрашителен песимизъм във връзка с вътрешната политика. И ние няма да забележим някаква особена изборна интензивност на тези избори. Разбира се, това са неща, които партиите, изключително старите, казионните партии си дават сметка какъв брой е добре за тях и умишлено или целеустремено го провокират. Защото това значи, че ще могат да работят с твърдите си ядра. Тоест, те ще разчитат на хора, в които са сигурни, че ще отидат до урните и ще гласоподават за тях, което ще бъде извънредно рисково и рисковано за нови партии като освен “Продължаваме смяната ", само че и като партиите в лявото, които се сплотиха на последните избори, като вероятни нови планове, които ще се появят занапред в близко време, вероятно. Те няма да могат да разчитат на тези твърди прогнозируеми ядра и би трябвало да се случи нещо доста взривяващо ситуацията, събуждащо, в този смисъл хората. Така че те да отидат и да гласоподават за някакъв нов план и той да обърне сметките на старите партии. И в този смисъл, огромните губещи ще бъдат съгласно мен “Продължаваме смяната ", което е неизбежно, поради и държанието им през последните месеци ", разяснява общественият психолог.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР