Много семейства все още се справят далеч по-зле дори отколкото

...
Много семейства все още се справят далеч по-зле дори отколкото
Коментари Харесай

Извънредната ситуация на разходите за живот се „развива“, тъй като неуспехите в справянето с жилищната криза „започват да хапят“, казват експерти

Много фамилии към момента се оправят надалеч по-зле даже в сравнение с по време на компликациите на пандемията, установи отчетът. Той акцентира явните неравенства в това по какъв начин рецесията с разноските за живот оказва по-силно влияние върху избрани групи, в това число етнически малцинства и хора с увреждания.

Проучване на YouGov измежду повече от 8000 души през октомври откри, че 38 % споделиха, че ситуацията им се е влошило през последните три месеца – за разлика от единствено 15 %, които споделиха, че се е подобрило.

Повече от една пета от хората са били в умерена или тежка хранителна неустановеност през октомври, съвсем три пъти толкоз, колкото по време на пандемията, съгласно отчета.

Нарастващите разноски за ипотеки и наеми в допълнение унищожават бюджетите на семействата, защото възходящите заплати не съумяват да се оправят с инфлацията, откри мозъчният концерн.

„ Докато рецесията с разноските за живот стартира преди, когато фокусът беше върху силата и се преме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР