Много семейства са решили да останат в столицата, без да

...
Много семейства са решили да останат в столицата, без да
Коментари Харесай

Как да се забавляваме през последния ден от 2021-а, ако не пътуваме никъде за Нова година

Много фамилии са решили да останат в столицата, без да подхващат пътешестване в чужбина за посрещане на Нова година. Причините за това са разнообразни – от финансови до някои противоепидемични ограничения, наложени поради COVID-19. Ако последните ден-два от 2021-а сте свободни и се чудите по какъв начин да запълните часовете, преди настъпването на Новата 2022-а, то имате няколко варианти, които не са за изпускане...

Кънки с изострен връх
 iStock/Getty Images

Може би помните паметния филм ( “Кънки с изострен връх “) от далечната 1992-а, а тези, които към момента не са го гледали, могат да наваксат и да заделят 2 часа, с цел да се срещнат с лентата. Карането на кънки е едно от зимните занимания, които може да осъществите, без да се постанова да стигате до планина. Кънките на лед са обичано занятие за столичани – както за дребни, по този начин и за огромни. Неслучайно пързалките са цялостни изключително през почивните дни. В столицата има няколко ледени пързалки, които ще бъдат отворени на 31 декември, някои от тях даже и на 1 януари. Зимна пързалка „ Юнак “, наоколо до Борисовата градина, ще бъде отворена на 31 декември от 10 ч. до 15:20 ч. Пързалката ще работи даже на 1 януари от 16 ч. до 23:20 ч. Ледената пързалка в комплекс Зона Б5 (Спортна София) също ще работи на 31 декември, като първата сесия е от 10:00 ч., а последна сесия от 14:00 ч.

На кино
 iStock/Getty Images
За киноманите, а и освен – да изгледаш филм на огромен екран, постоянно е наслаждение. През декември има няколко ленти, които заслужават внимание. Ако сте пропуснали някое ново заглавие, което по този начин или другояче сте възнамерявали да изгледате, то направете го преди да е пристигнала Новата 2022-а, тъй като тя незабавно ще предложи още нови кино заглавия, които няма да са за изпускане (или най-малко огромна част от тях). В момента си заслужава да видите “Домът на Гучи “, „ Уестсайдска история “ и няколко български оферти, измежду които „ Чичо Коледа “, „ Рая на Данте “ и „ Бай Иван: Филмът “. Ако сте с деца, сега кино програмата за тях включва - „ Ела, изпей 2 “, „ Клифърд: Голямото алено куче “ и „ Спайдърмен: Няма път към дома “.

В музикалния спектакъл
 iStock/Getty Images
На 31 декември от 17 часа, безусловно часове преди настъпването на Новата 2022 година, Музикалният спектакъл кани феновете на най-популярната и обичана оперета на Щраус - „ Прилепът ” (ценовата категория на билетите е от 15 до 50 лв). Творбата на Краля на валса обичайно се извършва във всички огромни оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година. „ Прилепът ” дава обещание на феновете празнично въодушевление, доста изненади и лотария с награди по време на спектакъла.

В Народния спектакъл
 iStock/Getty Images
На 31 декември в Народен спектакъл " Иван Вазов " ще се играят две постановки. И двете са с начален час - 19 ч. На Голяма сцена ще се играе " Бурята " от Уилям Шекспир, а на Камерна сцена - " Едни девойки " от Нийл Лабют. За новогодишните представления цените на билетите са от - 40, 60 и 80 лева Вече няколко години подред, на 31 декември, Народният спектакъл предлага на феновете на театралното изкуство да видят по-нови представления, часове преди настъпване на Новогодишната нощ.

В операта
 iStock/Getty Images
Тези от вас, които биха предпочели да пропуснат кино прожекция и спектакъл, само че биха желали да заложат на изкуство часове преди вечерните празненства за Нова година, могат да посетят Софийската опера и балет. На 31 декември от 18 ч. там ще се организира обичайният новогодишен концерт. Публиката ще може да гледа мюзикъла - " Баща ми бояджията " (ценова категория 70 лева.). В Софийската опера ще ви чака и вашата първа празнична чаша с шампанско. 

На Витоша
 iStock/Getty Images
Да видиш планината от близко също е едно положително предложение за края на годината. Ако желаете да запазите сили за вечерта, не е належащо да карате ски, само че една разходка или втурване с шейна също е вид. Този вид разходка е подобаваща както за фамилии с деца, по този начин и за влюбена двойка или пък група другари. Зимната разходка измежду природата ще ви даде енергийно зареждане, с което може да посрещнете едно ново начало в лицето на 2022-а.
 iStock/Getty Images
Освен разходка денем, то вечерта на Копитото ще има и същински новогодишен празник, като събитието е озаглавено - " Kopitoto Ultimate NYE ". Организаторите дават обещание това да бъде едно ултимативно посрещане на 2022-а с 4 разнообразни подиуми и над 30 актьори. Мястото на осъществяване е хотел на Витоша с фантастична панорама към София и то не каква да е, а отвисоко. Всеки закупил билет за събитието ще има подсигурен безвъзмезден превоз. Всички посетители ще се потопят в една атмосфера на - техно, електро, дръм и басс, джънгъл, хип-хоп, ров, афробийт, денсхол, регетон и други Всичко това ще започва в 21 ч. на 31 декември и ще продължи до 11 ч. на 1 януари. За новогодишното събитие на Копитото остават още 60 свободни билета, като може да си закупите място онлайн от останалата ценова категория от 72 лева

Край езерото
 iStock/Getty Images
Ако денем на 31-и не желаете да стигате чак до планината, то и дневна разходка измежду езерото в Панчарево или това в Дружба, също е един мини вид за енергийно зареждане измежду природата. Определено гледката наоколо до езеро си заслужава когато и да е на годината, без значение от сезона. Освен това е добър вид за едни последни фотоси навън, с които да изпратим загатна за 2021-а.

Последна подготовка
 iStock/Getty Images
Часове преди настъпване на новата година не е неприятна концепция да изгорим малко калории, с цел да може с чиста съвест да си хапнем от всичко, което ни се прииска в новогодишната нощ. В доста спортни центрове има разнообразни занимания по - пилатес, йога, аеробика, Kango Jumps и други Много от груповите занимания обаче не се реализират в последния ден от годината. Затова пък фитнес залата сигурно работи. Най-малкото поради положителния тонус може да извършите една 30-60-минутна подготовка.

Шопинг
 iStock/Getty Images
Няма какво да си кривим душата, дано си го кажем – когато и да е на годната шопингът лекува душата. В последния ден от 2021-а комерсиалните центрове ще бъдат с необятно отворени порти денем. Ако сте възнамерявали вечерта да отидете на ресторант или да се видите с другари на фамилно празненство, или просто желаете да бъдете красиви вкъщи на Нова година, само че нямате тоалет, то не е късно да наваксате. Поверието гласи, че Новата година се посреща с нова дрешка или най-малко с нещо ново, закичено по вас. Ако пък към този момент имате тоалет, то не е късно да извършите смяна или да вземете нещо, което ще го ползвате през идната 2022 година. Пазаруването за себе си или за дома постоянно усъвършенства настроението. А на 31 декември никой не трябва да бъде печален, тъй като вечерта наближава с вяра в 00:00 ч. да се прегърнем с благопожелание Новата 2022-а да ни донесе повече чувство за благополучие.
 iStock/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР