Много се спори около това повече вредна или повече полезна

...
Много се спори около това повече вредна или повече полезна
Коментари Харесай

Пет причини да спрете кафето

Много се спори към това повече нездравословна или повече потребна е най-популярната ободряваща напитка в света - кафето, написа готвач.бг. Ето пет основателни аргументи да го спрете. Кафето провокира бодърствуване - напитката подтиква работата на нервната система, само че при корист това стимулиране може да прерасне във възбуденост, която да докара до бодърствуване. Ограничавайте използването на кафе вечер, защото е дребна вероятността да се окажете от онази минимална група хора, на които кафето работи сънотворно.

- Кафето покачва кръвното и е нездравословно за сърцето. Ако страдате от нараснало кръвно налягане, още повече – в случай че към този момент сте с диагноза хипертония, би трябвало да внимавате с кафето. Повишава кръвното и последователно то може да остане във високи граници за непрекъснато. Повече от 2-3 дребни чашки дневно може да се окаже рисково. Дори и за хората, които нямат други предпоставки за поява на хипертония.

И това е забавно - Как да предизвикаме изхождане в точния момент? - четете в най-хубавия здравен уебсайт у нас www.zdrave.to.

- Кафето покачва холестерола. В кафето се съдържа кафестол. Той доста покачва равнището на холестерол в кръвта. Най-много кафестол се съдържа в еспресото и в кафето, приготвено с кафеварка. Ако в продължение на месец консумирате по този начин приготвено кафе по 4-5 чашки на ден, това ще увеличи индикаторите на холестерола с 6-8%. В кафето без кофеин също се съдържа кафестол.

- Кафето образува налепи до зъбите. Любителите на черната напитка бързо губят естествения бял цвят на зъбите си. В кафето се съдържат мазнини и въглехидрати. В комбинацията със захарта те образуват жълти налепи по зъбите.

- Кафето води до взаимозависимост. Основната съставна част на кафето, кофеинът, е наркотично вещество. Вегетативно-съдовата система на фена на кафе се намира според от ароматната напитка и по тази причина отхвърля да работи пълноценно, в случай че не бъде удовлетворен кофеиновия апетит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР