Много се радвам, че успяхме да постигнем една много важна

...
Много се радвам, че успяхме да постигнем една много важна
Коментари Харесай

Плевнелиев: Не може Радев да обявява дата за избори, без да е провел консултации

Много се веселя, че успяхме да реализираме една доста значима сратегическа цел - влизането в Ервозоната, сподели президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) в предаването на " Дарик " - " Годината ".

Когато имаме неприятна здравна просвета и неприятна здравна система, резултатите са забележими, разяснява Плевнелиев по отношение на високата смъртност от ковид у нас. Нужда е дълбока промяна, уточни Плевнелиев.

България по време на втората вълна на ковид потегли по пътя на Швеция и реши да не затваря. На първата вълна се справихме добре, само че на втората се провалихме, съобщи президентът.

Той разгласи, че ще си постави имунизацията, когато пристигна редът му - без ваксина няма да стане.

Меко казано съм изрично несъгласен с президентa Румен Радев, уточни Плевнелиев във връзка оповестената от президента дата за изборите през март. Плевнелиев изясни, че с цел да бъде планувана дата би трябвало да се проведат серия съвещания, които Радев не е провел - не може президентът просто да излезе и да разгласи една дата.

Видяхме какво се случи в Румъния, имаше извънредно ниска изборна интензивност. Ако при нас има толкоз ниска изборна интензивност, това ще докара до неустойчивост, уточни Росен Плевнелиев.

В момента сме във фаза на извънредно протипоставяне, сподели той. Румен Радев във време на пандемия не свика КСНС, с това той потъпква закона, Консултативен съвет би трябвало да се привиква на три месеца, разяснява Плевнелиев.

По думите му, борбата сред генерала президент и генерала министър председател не е борбата на българския народ.

Много бързо, още на третия-четвъртия ден митингът се политизира и по тази причина той не съумя, сподели Росен Плевнелиев по отношение на траялите месеци наред демонстрации в страната с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор.

Росен Плевнелиев разгласи и че поддържа решението с наложеното на районен съд Македония несъгласие. Зоран Заев би трябвало да направи промени, верен е натискът на България, уточни президентът. В борбата сред демократи и популисти - ще поддържам демократите. Моята стратегическа цел е България да се интегрира и в Еврозоната, тъй като единствено когато се интегрира в Еврозоната, ще може да се интегрира в Европа. Иначе остава в периферията, сподели още Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР