Много се радвам, че се случи този казус с двойното

...
Много се радвам, че се случи този казус с двойното
Коментари Харесай

Нека хората вземат по една метла и ни помогнат да изчистим

Много се веселя, че се случи този проблем с двойното поданство. Веднага изяснявам за какво. Сега, откакто влезем в Народното събрание, този проблем ще бъде решен един път вечно. Не може 2 млн. българи, които живетя в чужбина, да не могат да се върнат и да оказват помощ със своя гений и познания. Не е инцидентно, че решението на Конституционен съд излезе тъкмо две седмици преди изборите и има политически отенък. Не съм имал никакви проблеми с президента Радев. Той ясно съобщи: " Кириле, горделив съм, че си бил мой министър. Трябват повече министри като теб ". Ето това е човек, на който можеш да разчиташ.

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред публицисти в Петрич, където дружно с Асен Василев представиха целите си в предизборната си стратегия.  

" Обикаляме цяла България и виждаме, че на всички места проблемите на хората са едни и същи. Проблем номер едно е обезлюдяването, младежите си потеглят. Това се дължи на обстоятелството, че няма вложения и основаване на работни места. Сигурно сме омръзнали към този момент, само че би трябвало нулева корупция. Така вложенията и работните места ще дойдат в дребните градове. Другият огромен проблем е лечебните заведения и опазването на здравето. Хората от по-малките градове би трябвало да вървят до по-големите, с цел да получат обикновено лекуване. 8 милиарда изтичат на година от бюджета в джобовете на избрани хора, а няма 25 млн. за нова болница. Това би трябвало да спре. Това, което правихме като служебни министри, ще продължим да го вършим с още по-голяма сила. Ако това се случи, след 4 години България ще бъде едно доста по-хубаво място за живеене. Трябва да спрем корупцията " ,  категоричен бе Петков. 

" Най-важното е да сме здрави ", съобщи от своя страна Асен Василев.  " Ако сме здрави, всичко друго ще се подреди, още повече, в случай че всеки от нас вземе по една метла и стартира да чисти. Ако на хората им харесва по какъв начин живеят, има си партии, за които да гласоподават. Ако не им харесва по какъв начин живеят, в случай че желаят по-добър живот, в случай че считат, че децата им заслужават по-добър живот тук, в България, тогава ги призоваваме да вземат и те по една метла и да ни оказват помощ да почистим ", прикани Асен Василев. 

" Съдебната промяна също е доста значима.   Не може да има единствено една кандидатура за основен прокурор. Явно тази система не работи. Аз персонално бях на митингите пред Висш съдебен съвет против избора на настоящия основен прокурор. Видях страшни неща. Беше цялостно с полиция, която ни спираше. Който имаше татуировка и качулка, минаваше елементарно и изказваше поддръжката си за Гешев. Който беше с риза, беше спиран и натикван в една дребна уличка. Това е моето мнение за Висш съдебен съвет ", разкри Кирил Петков. 

Малко по-късно рейсът на смяната посети и град Сандански.   Кирил Петков и Асен Василев разговаряха с жителите, които още веднъж споделиха проблемите си свързани с напускането на младежите, обучение, опазване на здравето, туризъм и връзките ни със Република Северна Македония.  

" Един от огромните проблеми в връзките ни със Северна Македония сега е, че едни политици се замерват на всеки шест месеца и действително никой не работи по решаването на проблемите. Трябва да създадем работни групи, които да не включват единствено историци, а и хора от културата, хора от бизнеса, хора от образованието. Тези работни групи би трябвало да се срещат на всеки две седмици и по този начин нещата ще тръгнат. Аз съм разговарял с македонския зам.-министър на стопанската система по тематиката по какъв начин да създадем един общ огромен балкански пазар и в никакъв случай не сме обсъждали историческите събития. Ясно е, че би трябвало да защитим някои неща като българи. Въпросът е, че би трябвало да работим дружно, а не да се вършим на националисти. Едни политици сега се пробват да скарат два народа, които нямат нищо неприятно един против различен ", разяснява Кирил Петков. 

" Трябва да има нулева корупция, с цел да могат да дойдат непознатите вложения и да се отварят работни места. Това е методът младежите да остават по родните си места. Друго нещо, за което ще работим от първия ден, е нито един пенсионер под прага на бедността. Ще натиснем крепко и ще работим за обществените действия. Ако се спрат кражбите на тези 8 милиарда годишно, ще има пари за всичко ", категоричен бе Петков.  

" Трябва да има мандатност на висшите държавни длъжности. Това е наложително. Колкото и да е добър един човек в нещо, след време той се изхабява. Има една приказка на Марк Твен, която е малко нецензурна, само че доста точна - политиците и памперсите би трябвало да се сменят постоянно, по една и съща причина. Надявам се хората да излязат и да гласоподават на изборите ", добави от своя страна Асен Василев при диалозите си с жителите на Сандански.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР