Много се надявам никой да не си помисля, че върху

...
Много се надявам никой да не си помисля, че върху
Коментари Харесай

ЦИК: Видеонаблюдение и видеозаснемане ще се извършва след края на изборния ден


„ Много се надявам никой да не си помисля, че върху бюлетините от машинно гласоподаване би трябвало да се отбелязва с химикал някакъв знак – x, v, или какъвто и да било различен. Това е условие на закона и не би трябвало да се случва “, сподели ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова в студиото на bTV.

По думите ѝ секционните изборни комисии ще наблюдават да не позволяват драскане и писане по тези бюлетини. Тя увери, че няма да има никакъв проблем с доставката на предпазената хартия за бюлетините за машинно гласоподаване и тя ще бъдат доставена в период.

„ Видеонаблюдение в действително време и видеозаснемане ще се прави след оповестяването на края на изборния ден, при преброяването на гласовете и отчитане на изборните резултатите от СИК. Изборният кодекс е упълномощил техническото застраховане на Министерския съвет, а ЦИК би трябвало да дефинира реда и изискванията “, сподели още Камелия Нейкова.

На идните ще има нарастване във възнагражденията на членовете на СИК.

„ Около 195 лева е минималното заплащане. Съответно това ще докара до нараствания на възнагражденията на ръководител, заместник-председател, секретар, на членовете на районните изборни комисии. На всички членове на изборни комисии “, сподели още ръководителят на ЦИК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР