Много се надявам да имаме стабилно правителство, стабилност в страната

...
Много се надявам да имаме стабилно правителство, стабилност в страната
Коментари Харесай

Илияна Йотова очаква трудно съставяне на кабинет

Много се надявам да имаме устойчиво държавно управление, непоклатимост в страната и най-много новите народни представители да схванат, че доверието е доста огромна отговорнос т - доста елементарно се печели от време на време и още по-лесно се губи. Това съобщи вицепремиерът Илияна Йотова в отговор на въпрос на News.bg - в деня, в който почитаме 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски, по какъв начин вижда България - с държавно управление или без държавно управление.

Нека , дано да създадат своите съвещания политическите групи, дано да забележим, чака Йотова.

" Наистина, признавам, мъчно ще бъде да се сформира държавно управление , към какво ще се обединят. Ако се обединят единствено от политически сметки за оцеляване, явно, че по-добрият вид ще бъдат нови избори. Ако фактически намерят силите сред себе си да изпълнят избрани цели, от които всички се нуждаем сега, с цел да има непоклатимост страната, тогава дано сформират устойчиво държавно управление ", разяснява вицепрезидентът.
 Румен Радев работи оперативно по закон и желае такова държавно управление
Румен Радев работи оперативно по закон и желае такова държавно управление

Той уточни, че няма никакво желание да бави процедурата

По думите й има доста символика в това, че незабавно след деня, в който означаваме 200 години от рождението на огромния българин, ще би трябвало да се конституира новото Народно заседание. Много ми се ще заветите на Георги Раковски да стигнат до пленарната зала, настоя Йотова.

Нейното най-голямо предпочитание след утрешния ден да се върне престижът на българския парламент и на българската парламентарна република - нещо, което загубихме през последните години. Йотова желае освен да чуем, само че да научим и да разберем завета на Раковски, който направи теорията на българската държавност, преди да имаме страна, и който като че ли отпреди два века ни споделя: " Днес имате страна, защитавайте своята държавност ". Еднакви закони за всички, съблюдаване на човешки права, правила, идентични за всички, и смисъл за родината, настоя Илияна Йотова.

В питане от News.bg по какъв начин вижда идните промени в ГЕРБ - като политическа отговорност и като следващите изкупителни жертви, Йотова съобщи, че от ГЕРБ би трябвало да си подредят управлението, дано си създадат изводите и измененията по този начин, както те ги виждат. Очевидно няма да се касае за промяната на един човек с различен, а за една нова визия на политическата партия. Надявам се мощно да е по-добра от досегашните, сподели още Йотова.
 Борисов твърди, че подхождат отговорно към сформиране на ново държавно управление
Борисов твърди, че подхождат отговорно към сформиране на ново държавно управление

Продължаваме нататък, по Конституцията

На въпрос по какъв начин би коментирала изказванията на премиера Бойко Борисов, че не желае да бъде разделител, а ще предложи някой различен, Йотова съобщи, че думите на Борисов нямат значение към днешна дата. Тя и през вчерашния ден слушала разнообразни политици, че не желаят да бъдат разделители, а обединители, само че в последна сметка хората споделили какво мислят за тях - по-малко от 1/3 от броя на гласувалите българи.

" Оттук нататък най-добре се ревизира в изборите - ще забележим каква ще бъде нашата орис за избори за президент на страната. Тогава българите ще дадат най-хубава оценка - кой е обединител и кой е разделител. А това, че избрани политици, наши политически съперници имат боязън и комплекси от личността на Румен Радев, си остава за тяхна сметка ", безапелационна бе тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР