Много се надявахме г-н председател, че вие ще прескочите партийните

...
Много се надявахме г-н председател, че вие ще прескочите партийните
Коментари Харесай

Йордан Цонев към Мирослав Иванов: Не прескочихте партийните си пристрастия

Много се надявахме господин ръководител, че вие ще прескочите партийните пристрастия и ще се отнесете към парламентарната си група и към политическия началник на изпълнителната власт, към вашия политически началник, с цялата суровост на властта, която ви дава постът ръководител на Народното събрание. Не изпълнихте това очакване.

С тези думи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев се обърна към и.д. ръководителя на Народно събрание Мирослав Иванов. Цонев направи това по време на дебатите за процедурните правила по желание на нов ръководител на КПКОНПИ. Мнозинството към „ Продължаваме промяната” желае да наложи на поста вътрешния министър Бойко Рашков.

Михаил Камбарев от „ Продължаваме промяната” изиска срокът за оферти за ръководител на КПКОНПИ да бъде скъсен от 15 до 5 дни. Само преди 10 минути казахте, че процедурните правила са на комисията и те влизат в зала, по този начин както ги е предложила комисията, опонира му Цонев.

Промяната от 15 на 5 дни не е публицистична корекция. 15 на 5 дни е същностна корекция, която даже не е несъмнено, дава отговор на настоящия закон за КПКОНПИ, сподели още националният представител от Движение за права и свободи. И изрично съобщи, че предлагането да съкращаване на периодите е безусловно неприемливо за гласоподаване.

По тематиката за какво не е определен нов ръководител на Народно събрание Йордан Цонев съобщи: „ Защото няма образувано болшинство за ръководство на страната, няма коалиция за ръководство на страната. Има съпротива, задачата на която е да бъде коректив. Когато може да внася вотове на съмнение, да ги гласоподава и да смъква държавни управления. Това е задачата на опозицията на всички места по света.”

Изборът на ръководител на Народно събрание желае болшинство за ръководство, сподели Цонев. И добави: „ И тук желая да разбия главната опорка на ръководещите партии, че е имало образувана нова коалиция за ръководство от Движение за права и свободи, Възраждане, ГЕРБ и още някой. Не, няма такава и по тази причина не можахме да изберем ръководител на Народно събрание. Коалиции не се образуват за опозиционни дейности.”.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР