Много се е изговорило за ползата и вредата от дадени

...
Много се е изговорило за ползата и вредата от дадени
Коментари Харесай

Бягайте от тези 4 храни, когато пазарувате в супермаркета

Много се е изговорило за изгодата и вредата от дадени храни в магазините. Истината обаче е, че хората постоянно не се замислят, когато си пазарят от супермаркетите, написа zdrave.to.

Грешка е да мислим някои храни за потребни. Учените означават, че на пръв взор даже най-безопасните артикули, които всекидневно си купуваме, могат да бъдат доста нездравословни.

Затова е значимо да знаем от кои храни би трябвало да стоим надалеч, когато отидем на пазар в супермаркета.

Специалистите обръщат огромно внимание на 4 специфични продукта, които да не купувате:

Риба в пластмасови опаковки

Повечето от морските артикули в подобен вид кутии стоят в саламура. Често тя съдържа доста рисковото вещество хексаметилентетрамин, който даже е неразрешен в някои страни.

Грозде

Всички знаем, че би трябвало да консумираме повече плодове. Специално гроздето обаче има доста къс период на валидност. До момента, в който дойде в магазина, то към този момент става негодно за консумация. Именно затова постоянно се обработва с разнообразни химикали, с цел да има съвършен тип за купувача.

Рулца от раци

Първата ни мисъл е, че това са морски блага, които за извънредно потребни. Не е тъкмо по този начин обаче. В рулцата от раци по магазините се съдържат доста изкуствени оцветители, овкусители и захар.

Червен фасул

Тук е належащо да отбележим, че аленият фасул може да има голям брой изгоди. Ако не варите обаче боба задоволително дълго, той може да стане токсичен. Необходимо е да накиснете във вода боба няколко часа преди готвене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР