Много съм видял в политиката, но ми омръзна в България

...
Много съм видял в политиката, но ми омръзна в България
Коментари Харесай

Бивш посланик разкри противоречията на Каракачанов по темата Македония

" Много съм видял в политиката, само че ми омръзна в България да има политици, които заран да приказват едно, а следобяд противоположното. " Това сподели някогашният ни дипломат в Македония Александър Йорданов по адрес на военния министър Красимир Каракачанов.
Той напомни изявление на вицепремиера Каракачанов от 16 юни, в което той споделя: " Ние сме признали страната с това име, признали сме македонския език... нищо не ме тормози. Договорът почиства рецидивите от глупавата политика, която се водеше до в този момент. "
" През септември при аудиенция в Скопие той позволява речта му да се превежда на македонски и не възрази на място. Ако трябваше да възразява за какво позволи да се превежда на македонски? ", напомни още Йорданов пред bTV.
По думите му " първо би трябвало да се мисли, а по-късно да се приказва. У нас се появиха политици, които първо местят, приказват, а с късна дата се сещат, че е трябвало да мислят. Сега му звучат необичайно думите на Заев. "
Бившият дипломат напомни, че в контракта си с Гърция Македония се отхвърля от претенциите си към античното завещание, " само че получи това, за което македонизмът, като теория настояваше през всичките тези десетилетия, че жителите на Македония се назовават македонци и ще имат история, такава каквато те дефинират. "
" Нашите политици избягаха от отговорност с този контракт и трансферираха нещата на една група учени. От българска научна позиция няма спор, че македонският език е диалектна норма на българския. ", сподели още Йорданов.
" Що е то обща история? Защото, в случай че народите са разнообразни няма по какъв начин те да имат обща история. Обща история прави единствено един общ народ. Ние сме вкарали понятия, които следва да бъдат изяснявани ", добави някогашния дипломат и съобщи, че " ние принудително не може да накараме Македония да създадат компромис с тяхното виждане за историята. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР