Много съм учуден, че се тръгва на процедура кучетата да

...
Много съм учуден, че се тръгва на процедура кучетата да
Коментари Харесай

Емил Радев: Законодателството за животните у нас е безумно

Много съм изумен, че се потегля на процедура кучетата да се продават, откакто страната не е дала и един лев в тази ситуация. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев във връзка оповестения от Национална агенция за приходите търг за 72 кучета, които бяха конфискувани при първата у нас акция по разтрошаване на незаконен разплодник.

Когато ги прибрахме, кучетата бяха заболели и недохранени. Хората от фондация "Лъки Хънт " съумяха да ги възстановят. Вместо да се намерят подобаващи осиновители, се изкарват на един обществен търг, където не се знае дали няма да бъдат употребявани по същия метод или за кучешки боеве. Трябва да употребяваме европейския опит, а не да действаме механично. Например във Франция, когато има такива обстановки, кучетата се дават на фондации, които имат опит в тази активност, съобщи Радев.

Законодателството в България е доста изостанало и би трябвало да вземем опит от европейското законодателство. Безумен е законът – както видяхме в един случай, по-лесно на Агенцията е да убие кон, в сравнение с да поставя грижи за него. Ужасна е обстановката и с общинските приюти за кучета и в доста случаи организации като "Лъки Хънт " избавят ситуацията. Наложителна е смяна в законодателството, акцентира евродепутатът.

По думите му страната би трябвало да се намеси по-активно и в тази ситуация с кучешките боеве.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР