Много съм щастлив от решението на Конституционния съд. Така премиерът

...
Много съм щастлив от решението на Конституционния съд. Така премиерът
Коментари Харесай

Кирил Петков: Въпросът сега е дали ВСС ще прояви отговорност и ще освободи Гешев

Много съм благополучен от решението на Конституционния съд. Така министър председателят Кирил Петков разяснява мнението на магистратите, че правосъдният министър има право да желае предварителното освобождение на основния прокурор.

Петков обаче акцентира, че след решението на Конституционен съд следва значимата роля на Висш съдебен съвет, тъй като той не се съмнява, че Надежда Йорданова ще внесе задоволително обстоятелства и условия за непозволени дейности от страна на Иван Гешев.

" Дали Висш съдебен съвет ще покаже, че е подготвен да поеме отговорността да го освободи ", разяснява Петков в Сърбия, където е на публична аудиенция.

„ Изготвям лист от лица, които всички ние, като българи, от дълго време приказваме, че са евентуален риск да бъдат основните аргументи за това, че сме с голямо равнище на корупция. Този лист ще бъде импортиран от мен”, съобщи още министър председателят Петков, в това число с датите на медийните изявления, зарече се той.

„ Списъкът с всичките тези хора и публикациите, които поддържат тази информация ще бъде внесен”, сподели Петков.

" Част от хората, част от информацията - като явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, а Борисов ясно сподели, че има Мата Хари... А прокуратурата в никакъв случай не отговори за тези обстоятелства ", добави министър председателят.

И сподели, че за прокуратурата има 2 избора оттук насетне - дали да се изяснява за какво нищо не е свършила, или по думите му, да се задейства.

Кирил Петков разяснява и вандалщината в Северна Македония над гроба на Гоце Делчев, като съобщи, че и той, и сътрудника му в Скопие Димитър Ковачевски са осъдили актовете и ще проявят нулева приемливост към сходни дейности.

Като " доста чудноват " разгласи Петков обвиняванията на Движение за права и свободи, че той взе участие в скица за " златни " паспорти. " Веднага разпоредих инспекция. Въпреки че Движение за права и свободи си прави реклами по тази тематика, ние, от обединението, бяхме първите, вкарали проектозакон по тематиката. И аз персонално дадох обещание, в това число в Европейска комисия, че тези " златни " поспорти ще бъдат завършени. Смешно е партията, която 4 години не сподели нищо за тези паспорти, внезапно в този момент станаха революционери по тематиката. Това е чист политически пиар ", уверен е министър-председателят във връзка Движение за права и свободи.

" Къде бяха те? Защо не подвигнаха публичното мнение през всичките тези години? Че тъкмо по тяхно време са издадени най-вече паспорти. Разбирам, че и Движение за права и свободи желаят да са част от смяната, само че не става единствено с изразителност. Не е най-хитрата тактика да наблюдават какво вършим ние и да си вършат пиар ", подлага на критика още министър председателят представителите на Движението.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР