„Много съм развълнувана и благодарна. Не намирам думите, с които

...
„Много съм развълнувана и благодарна. Не намирам думите, с които
Коментари Харесай

10 000 лева за баскетболен отбор „Яворов” от Гоце Делчев в Академия за местни предприемачи

„ Много съм разчувствана и признателна. Не намирам думите, с които да изразя насладата си. Една от фантазиите ми се сбъдна, идната е моите възпитанички да се трансфорат в национални състезателки на България” – съобщи победителката Зорница Мълчанкова, създател на на баскетболния клуб, приемайки премията от Цветан Филев – Председател втори мандат на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, член на авторитетното жури.
В рамките на формалната гала по връчването на влиятелните награди на второ място бе класиран планът на капитан Румен Димов за „ Воден еко туризъм “ в Силистра с премия от 8 000 лв.. Наградата ще помогне за закупуване на канута и каяци, с които основателите на плана ще отведат туристите до прелестни естествени и исторически кътчета, скрити по брега и островите на Дунав.. „ Inner Beauty” е планът от гр. Хасково, класиран на трето място с премия от 6 000 лв., които семейство Марценкови ще употребяват за узаконяването на своите първи артикули био козметика с цветни есенции и органични масла.. Наградите на класиралите се на второ и трето място връчиха Д-р Бойко Таков – Изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия иАнелия Иванова, Мениджър връзки и КСО във Филип Морис България, членове на авторитетното жури.

Освен паричните награди, спечелилите и всички финалисти ще разчитат на препоръки, безвъзмездни съвещания и референции, както и едногодишна менторска помощ, обезпечена от Център „ Ринкър”.

Журито включваше още Константин Вълков – Дарик радио, Димитър Вучев – TV Evropa, Красимира Георгиева, основен редактор в сп. Икономист, Ивайло Лаков – водещ на предаванията „ Светът е бизнес “ и „ Клуб Investor” по Bloomberg TV – Bulgaria, Веселин Димитров – Директор „ Корпоративни връзки “ в TBI Bank и Елица Баракова – Изпълнителен шеф, на Фондация Bcause. Тя се обърна към участниците с думите: „ Наистина имам вяра, че би трябвало да има поддръжка за нас, за фантазиите и гениите ни, там където се усещаме най-добре – вкъщи.”

Водещ на церемонията бе артистът и ефирен водещ Стефан А. Щерев. Програмата „ Академия за локални бизнесмени “е особено основана за хора с хрумвания за пускане на бизнес от тютюнопроизводителните райони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Инициативата се реализира от Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ към Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис, България. Академията се осъществя за втора поредна година като част от програмата за развиване на локалните тютюнопроизводителни общности „ Забавно лято, грижовна есен “.

„ Стартирахме програмата „ Забавно лято, грижовна есен” преди 4 години и продължихме да я развиваме. Преди две години взехме решение да подкрепим освен децата и възрастните хора от тютюнопроизводителните райони, само че и да надградим с начинания за развиване на локалната стопанска система. Обърнахме се към младите, предприемчиви хора, като създадохме Академията за локални бизнесмени. Това е самодейност, която се ползва от Филип Морис Интернешънъл в доста страни и се радваме, че можем да подкрепим такива планове и в България. Успехът на всички ни нямаше да е вероятен без помощта на стотиците сътрудници в плана. Смятам, че това е обещаваща част от програмата, тъй като събира на едно място младите и предприемчиви хора, позволявайки им да обменят хрумвания, да изграждатприятелства и партньорства. Планираме разширението на „ Забавно лято, грижовна есен” и през 2019-а година.” – съобщи Вержиния Джевелекова, управител корпоративни връзки във Филип Морис България ЕООД.

До финала на конкуренцията доближиха и академия за безвредно шофиране в Благоевград, клуб за планински походи, танци и йога в Банско; авто симулатор за възстановяване на уменията на кандидат-шофьори в Силистра; консултантски център за профилирани услуги в земеделието, който оказва помощ на производители в област Благоевград да покачват своя професионализъм и добиви; план, който цели да помогне за сполучливата професионална реализация на хората в област Силистра, както и да спомага на работодателите да открият верните хора за техния бизнес; музикална къща на Фамилия Мегатон в Силистра; магазин за здравословна храна в Кърджали; платформа за интериорен дизайн Interiora.me, в който се снимат планове на интериорни дизайнери и се трансформират в онлайн портфолио; създателки на дървени детски играчки с неповторим дизайн и ресторант за ценителите на достоверната гръцка кухня в гр. Хасково.



За да оказват помощ на искащите да вземат участие в „ Академията за локални предприемачи”, екипът на Център „ Ринкър “ и специалисти проведоха редица осведомителни срещи в Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра и други близки обитаеми места през септември и октомври 2018-а.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР