Много съм благодарна на екипа на филма за Димитър Воев,

...
Много съм благодарна на екипа на филма за Димитър Воев,
Коментари Харесай

Дъщерята на Димитър Воев: Младите поколения откриват близост с творчеството на баща ми

Много съм признателна на екипа на кино лентата за Димитър Воев, че съумя да го показа по подобен метод. Имахме своите терзания дали филмът ще сътвори един цялостен, приключен облик или ще залитне в някаква посока, тъй като по отношение на такива персони от време на време се получава по този начин, че всеки има своята интерпретация и може да наклони в една или друга посока. Това сподели дъщерята на Димитър Воев Димитра Воева в предаването " Сториборд “ на " Фокус “

Самите почитатели на " Нова генерация “ и на Воев са доста взискателни и не биха приели безрезервно сходен филм, добави тя. Създателите на " Воев “ обаче са съумели по ослепителен метод да показват един приключен облик на създателя, показвайки в каква фамилна и другарска среда е израсъл той, по какъв начин е бил възпитаван. Димитра Воева описа, че майка й Нели Воева им е предоставила целия списък от фотоси, видео, записи от концерти, тетрадките с ръкописите на Воев в сканиран вид. " През целия интервал на подготовката на самия филм и режисьорът Биляна Кирилова, и останалите от екипа споделяха с нас и се допитваха. Това също доста оказа помощ. Биляна се трансформира в наш другар, ние успяхме да й се доверим и може би това способства и за по-личните истории “, сподели тя.  

Според нея малко се приказва за ролята на музиката като мощна идентификация и опция за сливане. " Това се случва и около " Нова генерация “, може би това е по-малко известно. " Нова генерация “ има доста деен почитател клуб, който поддържа между тях контакти, популяризира се почитател бюлетин, пишат писма до татко ми, на които той дава отговор. Създава е мрежа от хора, обединени към тази концепция “, описа дъщерята на създателя.  

Димитра Воева счита, че днешните млади генерации откриват непосредственост с творчеството на татко й, тъй като неговите тематики са настоящи и през днешния ден. " Мисля, че като цяло такова би трябвало да бъде всяко едно изкуство – непреходно, тъй като това значи, че визира по-дълбоки и всемирен тематики, които не зависят от времето и мястото. Сякаш компликациите в действителния живот водят до това като актьор да търсиш избавление в изкуството. Културата е онази паралелна реалност, която от време на време ти оказва помощ да се чувстваш уютно във враждебната действителност “, сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР