Много съжалявам, че една конкретна журналистка съчини тази история с

...
Много съжалявам, че една конкретна журналистка съчини тази история с
Коментари Харесай

Зам.-министър на правосъдието: Една журналистка съчини историята с чистачката и упорито я повтаряте

" Много скърбя, че една съответна журналистка съчини тази история с чистачката и вие полагате упорити старания да поддържате в публичното мнение това подстрекателство ", съобщи зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов пред публицисти в Пампорово.
Днес пред хотел " Снежанка " в курортния комплекс с демонстрации бе маркирана 15-годишнината от основаването на Главна дирекция " Охрана ".
Проданов сподели, че медиите основават превратно усещане у хората за положението на затворническата администрация.
" Тази чистачка беше един незначителен подробност в бягството на ограничения от независимост Пелов от Софийския затвор. Там по този случай беше осъществена инспекция. Бяха открити отговорните лица и те понесоха своята лична отговорност. В момента работим по рационализиране на законодателството, особено по Закона за осъществяване на наказванията и подзаконовата нормативна база. Също по този начин подхващаме и други в действителност дейности, които да основат в по-голяма степен гаранция, че сходни истории няма да се повтарят. И в случай че медиите ни оказват подпомагане в това отношение, аз персонално бих бил доста признателен ", уточни зам.-министърът.
Заради зрелищните демонстрации в Пампорово се събра доста аудитория. Охранителите демонстрираха техники за неутрализиране на рискови пандизчии, психологично заболели, при нахлуване на върховен магистрат и други рискови обстановки.
Като завършиха демонстрациите Проданов сподели, че от качествата на наличния състав ние надали имаме съображение да се оплакваме.
" Това са едни високо професионално готови и стимулирани млади дами и мъже, които извършват с чест предоставените им задания. Проблемът е в това, че ние имаме дефицит от няколкостотин души, които са ни нужни най-много предвид на това, че в страната има правосъдни здания, които или не се охраняват изобщо, или се охраняват с незадоволително жива мощ “, акцентира Проданов.
Той се надява, че в границите на идващия бюджет ще бъде открита опция най-малко отчасти да бъде повишен щатният състав на Главна дирекция " Охрана ".
" Към момента в страната се охраняват 187 здания и обекти на правосъдната власт от близо 600 чиновници ", заяви основен комисар Георги Жеков - началник на Групово дело " Охрана ".
" Обществеността не би трябвало да не помни, че в основата на знакови, високорискови каузи против проведената престъпност, като " Наглите ", " Килърите ", " Чуковете ", групата на Златомир Иванов/Баретата/ и други стои организацията на дирекцията, че нашите задължения по обезпечаването на сходни процеси траят години, изискват голям човешки и финансов запас и изтощават неимоверно чиновниците ", сподели Жеков.
Откак съществува дирекцията до през днешния ден тя е работила по осъществяването на над 150 000 избрания и разпоредби за наложително довеждания на лица, от които действително доведени до органите на правосъдната власт са към 70% или над 105 000 очевидци и подсъдими. Конвоирала е от едни затвори в други над 1 200 000 лишени от независимост, като всекидневно прави организация или ескорт на към 270 лица. Годишният пробег на осигуряващите тази активност профилирани коли е близо 3 500 000 км.
" През този интервал в местата за отнемане от независимост са приведени над 43 000 лица с влезнала в действие присъда, което съставлява към 82% от предоставените за осъществяване присъди. В този % не са включени издирените и признати от Министерство на вътрешните работи и от непознати страни арестувани лица. Заедно с тях процентът е над 90 ", уточни Желев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР