Много са въпросите, които възникват около причините за катастрофата на

...
Много са въпросите, които възникват около причините за катастрофата на
Коментари Харесай

Мистерия около катастрофата на украинския товарен самолет

Много са въпросите, които пораждат към аргументите за злополуката на украинския товарен аероплан със сръбски муниции, който се разруши в събота вечер край северногръцкия град Кавала, разяснява гръцкият ефирен канал Скай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Експертите към този момент имат в ръцете си черната кутия на самолета, която беше открита от сапьорите измежду останките на товарния Ан-12. При злополуката починаха и осемте членове на екипажа. Самолетът, който падна край селището Палеохори в събота, е изхвърчал от сръбския град Ниш и съгласно формалните сведения от Сърбия е превозвал муниции за минохвъргачки с последна дестинация Бангладеш. В понеделник Гърция направи дипломатически демарш пред Сърбия и Украйна и се оплака, че е трябвало да бъде авансово известена за товара на самолета.

Основните сюжети за злополуката, които изследват специалистите, са за пожар със загуба и на двата мотора, за щета на голям брой органи за ръководство, която е довела до загуба на височина, за липса на смазочни материали, която е предизвикала пожара и за отвод на противопожарната система. Според очевидци на злополуката самолетът е горял още преди да се удари в земята.

В 22:37 ч. водачът е предал, че самолетът ще се върне назад в Сърбия, само че пет минути обстановката на борда ескалирала и било поискано спешно кацане в Кавала, изясни пред Скай авиационният инженер Федон Карайосифидис. Генералът от запаса от гръцката авиация Константинос Ятридис не изключва опцията пожарът в самолетът да е обхванал и вътрешността и водачите да не са съумели да слагат кислородни маски и да са изгубили схващане вследствие на задимяване.

Сред въпросите, които към този момент нямат отговор, е каква щета е зародила, за какво водачът в началото е желал да се върне в Сърбия, за какво не се е насочил към най-близкото летище на остров Лимнос, което е било на два пъти по-малко разстояние от Кавала, за какво е била изгубена връзката с контролната кула за две минути. Междувременно гръцките управляващи не престават интервенцията по локализиране и неутрализиране на невзривени муниции от самолета. Снарядите са се разпръснали при злополуката в радиус от 500 метра в нивите. В интервенцията вземат участие пет екипа с 36 сапьори, които би трябвало да проучат зона от 1000 декара. Дейността им се подкрепя и от дрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР