Много са природните дарове, които могат да помогнат при това

...
Много са природните дарове, които могат да помогнат при това
Коментари Харесай

Дарове от природата: Лесни и ефикасни еликсири срещу атеросклероза

Много са естествените блага, които могат да оказват помощ освен това заболяване.
Еднo от най-често срещаните болести в днешно време е атеросклерозата. Макар и към този момент да има доста информация за нея и за методите, по които се лекува, към момента има какво да се каже по въпроса. Ето какво споделя 50-годишната Ирена Бойченова от Бургас.
Преди време тя усетила леко неразположение, а няколко часа по-късно се появили и бодежи в региона на сърцето. След посещаване при кардиолог дамата схваща, че има атеросклероза. Лекарят й предписва няколко типа хапчета, които би трябвало да пие до края на живота си.

Първоначалният потрес за Ирена е огромен. След като се съвзема от него обаче, взема решение да не се предава и стартира да чете всичко, обвързвано с това заболяване. В идващите няколко дни бургазлийката изследва десетки страници в профилираните печатни и интернет издания и схваща, че то е рисково единствено, в случай че не се вземат нужните ограничения. Тя настойчиво търси „ своята “ рецепта. И я намира…
Взимат се 25 листа от праскови и се варят в 1 л вода, до момента в който течността остане към 250 мл. Получената запарка се изпива за един ден. Процедурата би трябвало да се ползва 6 месеца.
Едновременно с това се одобряват ряпа и мед. Ряпата се издълбава и се напълва с естествен мед. Изчаква се към 3-4 часа. След това от отделения сок се пие по 2-3 супени лъжици заран и вечер.

Ирена твърди, че тази рецепта е доста подобаваща и при камъни в бъбреците, както и при кашлица. На нея това национално наставление й подействало единствено за към 2 седмици и тя към този момент се усеща изцяло здрава.
Жената обаче предизвестява, че преди да се предприеме каквото и да било лекуване, би трябвало да се направи консултация със съответния експерт.
Известно е, че билковите предписания не работят еднообразно добре на всички хора. Затова тя споделя още няколко съвета за битката с атеросклерозата.
За профилактика и лекуване на болестта се употребява ливадна детелина. Взема се 40 г суха дрога (изсушени цвят и първите 3-4 листа до цвета) и се заливат с 500 мл ракия или водка (40 градуса). Оставят се да престоят 10 дни на мрачно. Прецежда се и се пие 3 пъти по една супена лъжица преди хранене. Приема се в продължение на 3 месеца, като на всеки 20 дни се почива 10 дни. Лечението може да се повтори още веднъж след 3-4 месеца.

Друга рецепта за лекуване на атеросклерозата, която Ирена предлага, е следната: Смесват се по равни елементи пчелен мед и свеж сок от кромид лук. От сместа се взема по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.
Лесна и много ефикасна е и рецептата с орехи. В 1 л вода се слагат 10 добре измити и подсушени ореха, начукани на дребно. Варят се, до момента в който си пуснат боята. След това в отварата се поставят и 10 стръка маточина с дължина 15 см. Цялата примес се оставя да поври още 5 мин. След това от получената течност се пие по 1 кафяна чашка 3 пъти на ден преди ястие.

Бойченкова споделя още, че постоянно за лекуване на атеросклероза се предлага консумирането на чесън. „ Според експертите той има доста добър резултат за контролиране обмяната на мазнините, което оказва помощ против склерозиране на кръвоностните съдове, за намаление на кръвното налягане, срещу общо стареене и за усилване защитните сили на организма. Добре е чесънът да се взима на вечеря с кисело мляко ”, прецизира бургазлийката.
Инфо: Десант

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР