Много са предизвикателствата пред системата на образованието, но основният фактор

...
Много са предизвикателствата пред системата на образованието, но основният фактор
Коментари Харесай

Министър Вълчев: До 2021 г. учителските заплати ще се удвоят

„ Много са провокациите пред системата на образованието, само че главният фактор остават учителите и Министерството на образованието и науката е заложило на тях за да притегли повече младежи, с цел да стимулира по този метод подрастващите. Това сподели по време на среща с публицисти в Плевен министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

В първия ден от визитата си в Плевен министърът взе участие в огромна работна среща с шефове на учебни заведения и детски градини от Плевен и региона.
 val4ev dariknews.archive
Той означи казуса с компенсирането на общия дефицит на експерти в региона на образованието и акцентира, че са нужни повече възпитаници в механически, професионални гимназии - в профили, свързани с науката и техниката, технологиите, естествените и математическите науки.

Според него тъкмо там се обрисува най-големият дефицит на пазара на труда.

Министър Вълчев посочи съответни обстоятелства и трендове по отношение на междинната възраст на експертите в системата, както и избрани специалности в образованието, които са значими за положението на пазара на труда, само че към които ползата е несъмнено слаб.-->

Красимир Вълчев се спря и на ролята на новите образователни стратегии като означи смисъла на подготовката на самите преподаватели за новия метод в образователните стратегии.
По време на срещата с медиите, просветителният министър сподели, че учителските заплати ще бъдат поетапно увеличавани до 2021 година, до момента в който набъбнат двойно. Той акцентира, че главната цел на увеличението на учителските хонорари е да се привлекат млади, добре готови фрагменти в учебните заведения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР