Много са малко нещата в Русия, зад които да не

...
Много са малко нещата в Русия, зад които да не
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов за смъртта на Пригожин: Логичният завършек на една верига от чистки в Русия

Много са малко нещата в Русия, зад които да не стои съветският президент. Съвсем разумно е да предположим, че зад протичащото се стои Кремъл. Тепърва ще се обясняват нещата. Това беше разумният свършек на една верига от чистки в Русия. Предстои да забележим кой ще бъде идващият. Това разяснява доцент Искрен Иванов - специалист по интернационална сигурност и ръководство на рецесии пред БНР. 

Походът за мир не беше ориентиран против съветския президент, а против висши офицери на съветското командване, акцентира той и добави, че тези хора може да са го убедили, че Пригожин е опасност за властта му. 

Според него случилото се ще породи острата реакция на " Вагнер ". Интересно е те по какъв начин ще реагират, счита доцент Иванов.

По думите му първият сюжет е " Вагнер " да реагират по някакъв метод, да създадат нов поход за мир, да заформят политическа конспирация и да отмъстят за гибелта на Пригожин.

Винаги може да се откри някой нов водач, който може да направи това, счита той. Вторият сюжет е мощните фигури в организацията да не могат да се схванат и да се стигне до нейния разпад, акцентира специалистът. Според него по-вероятен е вторият сюжет. 

" Дори да има нов протест и нов поход за мир, хората към Путин ще са доста по-консолидирани и ще съумеят по-бързо ще реагират на подобен вид поход. За да стане нещо в Москва, в Кремъл, което по някакъв метод да разклати режима на Путин, би трябвало да бъдат задействани големи центробежни процеси на държавно равнище. Просто един поход за мир надали би бил сполучлив ".

Според него случилото се няма да даде отражение на хода на войната в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР