Много родители са на мнение, че трябва да висят на

...
Много родители са на мнение, че трябва да висят на
Коментари Харесай

Защо не трябва да помагаме на децата с домашните

Много родители са на мнение, че би трябвало да висят на главата на детето им до момента в който си написа домашното. Оправданието им е, че по този начин ще бъдат сигурни, че всичко е прилежно написано и изпълнено.

Според Bright Side обаче не трябва да вършим това и даже са дали три основателни аргументи.

Липса на мотивация

Когато отделяме прекалено много време, с цел да оказваме помощ на детето да учи понижаваме мотивацията му. Това се случва, тъй като умишлено или не направляваме целия развой, което обезкуражава малчуганите.

Ако има задача, с която то не може да се оправи, това не значи, че би трябвало да я създадем вместо него. Това, което би трябвало да създадем е да му разбираем задачата в детайли колкото пъти е належащо.

Липса на отговорност

Всичко, което казахме нагоре, води с изключение на до липса на мотивация, само че и до липса на отговорност. Когато ги притискаме и вършим нещата вместо тях, децата считат, че всичко обвързвано с учебно заведение не е тяхна директна отговорност.

Загуба на връзката

Всички тези неща могат да доведат до загуба на връзката ни с детето. Вместо това е добре да отделим време, което да прекараме с него и да обсъждаме всевъзможни тематики, които са му забавни.

6 е хубава оценка, само че това не значи, че не би трябвало да одобряваме обстоятелството, че детето ни е изкарало по-малко, да го наказваме или порицаваме за това. Това ще докара до построяването на среда, в която то няма да се усеща обичано и подкрепяно. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР