Много различни неща правят един играч велик. На първо място

...
Много различни неща правят един играч велик. На първо място
Коментари Харесай

Бившият елитен сръбски състезател Растко Стойкович: Досега хандбалът не ме е водил във Варна, но всичко тук е супер!

„ Много разнообразни неща вършат един състезател популярен. На първо място би трябвало да имаш гений. Комбинацията от гений, шанс и умения на и отвън терена построяват играча. Според мен 40%, а може би и повече, от триумфа се дължат на действия отвън игрището. Те стоят в основата на представянето. Единствено, когато един състезател е добре отпочинал, храни се здравословно, наясно е с контракта си и се схваща с треньорите, играта му се получава. Ако се наруши тази процедура, незабавно си личи и равнището на игра спада. Връзката сред двете е доста мощна и всеки би трябвало да го осъзнае, в случай че желае да се показва на топ равнище. Не бих дал съвет на състезателите какво и по какъв начин тъкмо да вършат в самия спорт, а по-скоро по какъв начин да се оправят с частта отвън терена. Затова те би трябвало да се образоват. Това е най-важното, да се образоват във всевъзможни сфери и да знаят какво се случва с и към тях. Това ще им помогне да имат по-добър живот след спортната кариера “, сподели Стойкович.

Бившият състезател добави, че взаимоотношенията с медиите също играят значима роля във визитната картичка на един състезател. Именно поради това раздели младежите на групи от по трима и им разпореди задачата да проведат по едно малко изявление между тях.

„ Пристигнах в четвъртък и желая да видя по какъв начин играят тези млади състезатели, с цел да мога да си основа усещане за тях. Все още нямам наблюдения, само че в идващите дни ще бъда тук и ще виждам. За пръв път съм във Варна и в действителност е страховит град! Залата е съвършена, хотелите са невероятни и мисля, че Варна е място, на което би трябвало да се организират такива шампионати! Условията са прелестни и за почивните дни на спортистите, защото могат да се разходят в Морската градина, около плажа и по този начин да си отпочинат по най-хубавия метод, което е доста значимо. Наистина съм доста прелестно сюрпризиран! Досега хандбалът не ме е водил в България, само че всичко тук е супер! Бил съм няколко пъти в София, също страховит град, само че Варна за мен е по-красив, може би поради морето “, разяснява сърбинът.

Игралият за „ Партизан “, „ Цървена звезда “, „ Нордхорн “, „ Мешков Брест “ и други добави, че би трябвало да се дава публичност на хандбала за неговото разпространение и приключи с коментар за националните тимове.

„ Конкуренцията за присъединяване в националния тим е голяма. Всеки, който един път е хванал топката, желае това място даже и при младежите. Ключът към триумфа е да бъдеш оптимално фокусиран върху задачите си, необходим е и шанс, несъмнено. Трябва да си непрекъснат и толерантен като търпението не се показва просто в очакване, а в интервал от време, в който се работи интензивно “, заключи сърбинът.

По-късно мненията си дадоха и някои от играчите на Румъния и Англия като всички се сплотиха към концепцията, че програмата „ Respect your talent ” им е била много потребна и ги е предиздвикала да се замислят и осъзнаят разнообразни неща, свързани с потребността от неизменност и уместност в играта, от обучение и усърдна работа отвън игрището, както и за следствията и отрицателните резултати след приложимост на допинг.

Програмата „ Respect your talent “ започва през 2019 година и предизвиква цялостното развиване на кариерите на надарените играчи - на и отвън хандбалното игрище. По нея най-хубавите хандбалисти в света, подкрепяни от водещи специалисти, въодушевяват и образоват млади спортисти.

Полуфиналите от втория Европейски шампионат са през днешния ден, надлежно от 17:30 ч. Израел – Швейцария и от 20.00 часа Гърция – Румъния.

Преди това са мачовете за разпределение на местата 9-10 и 5-8.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играят в един град и това е Варна. България бе част от първия шампионат.

Входът за мачовете в Двореца на културата и спорта е свободен. Всички срещи се предават непосредствено в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за шампионатите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР