Много приятели, почитатели на изобразителното изкуство се събраха в Арт

...
Много приятели, почитатели на изобразителното изкуство се събраха в Арт
Коментари Харесай

В Арт салона на Радио Благоевград се откри изложбата Разкажи ми приказка на Веси Пенкова

Много другари, фенове на изобразителното изкуство се събраха в Арт салона на Радио Благоевград на откриването на изложбата " Разкажи ми приказка ", първа независима на Веси Пенкова. 

" Дъжд за обичане ", " Времето вътре в мен ", " Зад сините очи ", " Вратите на любовта " са част от приказките, които Веси Пенкова споделя посредством техниката акварел и туш, общо 29 картини с приказни персонажи. За всяка от картините има и импресия или стих, написани от самата художничка. Чрез обичаните си ключове - тези на изобразителното изкуство и литературата, Веси Пенкова отключва за публиката своя свят - свят нежен като паяжина, внимателен като дантела, доста  дъждовен и отегчителен, и доста хубав. Истински гений е да откриваш знаците и знаците в облаците, в копчетата и ключовете, в котките и във врабчетата, във вратите и прозорците, които описват истории за живота пред и зад тях. Веси носи този гений и посредством картините си го споделя със своите другари и фенове, демонстрира ни какъв брой хубав е дъждът, какъв брой градивна е тъгата, какъв брой доста истории има в едни и същи очи на едно и също момиче. 

Чисто биографично за Веси Пенкова: родена и живееща в Благоевград, фамилна, с две деца. Има издадена книга с лирика, прозаичност и илюстрация " Щрихи " - през 2001 година. Илюстратор е на романа за деца " Джоди " от Тереза Тончева и поетичната " Дни за обичане " от Симеон Аспарухов. Занимава се и с приложно изкуство, преди години беше " облякла " дърветата до НХГ. „ Разкажи ми приказка “ е първата й независима галерия. Всички я питат, за какво чак в този момент, а Веси дава отговор умно, че както същинският градинар знае, че и с три ведра вода да полееш дървото, то ще подари плод когато му пристигна времето. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР