Много примери за това, че правителството е атрофирало вижда Крум

...
Много примери за това, че правителството е атрофирало вижда Крум
Коментари Харесай

Зарков вижда атрофия, Биков не вижда алтернатива

Много образци за това, че държавното управление е атрофирало вижда Крум Зарков от Българска социалистическа партия. Това стана ясно в негов спор с Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Нова.

Припомняме, преди ден президентът Румен Радев съобщи, че парламентарната република атрофира. Това стана на конференция във връзка една година от встъпването му в служба дружно с вицепрезидента Илияна Йотова. Радев насочи и други рецензии към ръководещите.

Крум Зарков посочи, че при разискването на бюджета до измежду нощ, в това число и този на Министерство на вътрешните работи се стига до един резултата, а след това министър председателят самичък дава още 100 млн. на Министерство на вътрешните работи.

" Това не е ли образец за атрофирало държавно управление ", пита той.

" Мораториум върху медикаментите. Президентът постанова несъгласие. Гласува се и се отхвърля. Премиерът се обажда и тези, които са отхвърлили ветото, в този момент го одобряват ", съобщи Зарков и още веднъж запита дали това не е ли образец за атрофирало държавно управление.

По негови думи президентът Румен Радев за 1 година, се е трансформирал в визията на България за държавен глава. " Той схваща, че най-силното оръжие е да се обърне непосредствено към хората ". Още в предизборната си акция преди да знае кой ще " вземе " държавното управление, президентът споделил, че ще бъде коректив на всяко държавно управление.

Зарков вижда като невиждана реакцията на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева. Всеки можед а приказва, само че тя може да оправи слабостите в държавното управление, счита той.

Тома Биков разяснява, че президентът няма за какво да се сърди за поканата на турският президент Ердоган в България. Биков изясни, че това се отнася до Борисов като председателстващ Съвета на Европейски Съюз.

И Таяни и Туск и Юнкер и Меркел и Борисов вземат участие в това, изясни Биков.

След визитата си в България немският канцлер Ангела Меркел споделила на премиера Борисов, че ще е добре да се видят с президента Ердоган в границите на председателство.

Биков съобщи, че не усеща виновност за метода на ръководство. " Нямаме заблуда нито за проблемите, нито че те ще се решат бързо ". Отсече депутата от ГЕРБ. " Нямам заблуда, че нещо ще стане с патетични речи ", уверен е Биков.

" Вероятно поносим рецензии, евентуално разочароваме хора ", признава Биков, само че е безапелационен, че все още има опция на настоящето ръководство.

Относно утвърждението на Истанбулската спогодба Тома Биков сподели, че схваща опасенията на религиозните общности. " Истанбулската спогодба няма да способства за смяна на културния модел в които българското общество е привикнало да живее ", изясни Биков.

Припомняме и православаната и каталоческата черква изрекоха в публични документи опасенията си против Истанбулската спогодба. По-късно и мюфтийството се обаяви срещу ратификацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР