Много предварително се наплашихме от варианта Омикрон. Ако не регистрираме

...
Много предварително се наплашихме от варианта Омикрон. Ако не регистрираме
Коментари Харесай

Витанов: Предварително се наплашихме от варианта Омикрон

" Много авансово се наплашихме от разновидността Омикрон. Ако не записваме случаи на този вариант у нас до Никулден, няма да имаме особени проблеми с него до Нова година. Проблеми с Омикрон у нас ще имаме вероятно следващата година ". Това съобщи математикът проф. Николай Витанов в студиото на " Здравей, България " по Нова телевизия. " Този вид би трябвало да се бори към 3 седмици, с цел да измести настоящия ", изясни той.

По думите му, в случай че в дадена област има внезапно повишаване на случаите, това би било знак, че в нея е допустимо да има случаи на новия вид на COVID-19.

" Това значи, че там нещо става. При настоящия вид сега имаме понижаване на случаите. Ако се усилят – това значи, че там нещо се е появило. Тогава и Националният център по заразни и паразитни заболявания ще го засече. Въпросът е това да не случи до Никулден ", уточни Николай Витанов.

" Очаква ни пета вълна. Ако се окаже, че Омикрон е три пъти по-заразен, покачването няма да е по три, тъй като имунизацията върви, тъй че ще е по-малко ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР