Много правителства сме работили за Шенген. България заслужава да бъде

...
Много правителства сме работили за Шенген. България заслужава да бъде
Коментари Харесай

Нинова: Кметовете са настръхнали, трябва да осигуряват жилища и образование за бежанците

„ Много държавни управления сме работили за Шенген. България заслужава да бъде в Шенген. Това, което направиха, е изменничество към труда на толкоз доста политици, положили старания. Съгласието за присъединение единствено по вода и въздух е изменничество. 3 % от икономическия ни стокообмен с шенгенските страни е по въздух и вода, а повече от половина от тях е импорт извън “. Това разяснява по bTV водачът на БСП Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че това решение е оскърбление, а изискването да одобряваме назад бежанци по Дъблинското съглашение – към този момент е допълнително. Според нея то не работи и " нито една страна, която е първа на секване на емигрант, не го приема назад, а нас ни карат наложително ".



“В новия закон за бежанците и убежищата залагат обучение, опазване на здравето, къщи. Те стават получатели на цялата обществена помощ и поддръжка. Смятат да ги интегрират в разнообразни общини, като ги разпилян. В закона написа, че те ще влязат в интегрираните проекти на общините. Кметовете ще би трябвало да могат да обезпечат жилища, обучение за децата, здравна грижа. Всички кметове са настръхнали, тъй като това го няма в бюджета “, уточни Нинова.

Тя уточни, че цялата външна политика е в ръцете на ГЕРБ, а все още с регулаторите си разпределят порциите във властта. Българска социалистическа партия също ще направи своите оферти за регулаторите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР