Много правителства през годините са положили усилия, за да бъде

...
Много правителства през годините са положили усилия, за да бъде
Коментари Харесай

Антон Станков: Вече можем да говорим не за румънски, а за „български модел”

Много държавни управления през годините са положили старания, с цел да бъде свалено отчасти наблюдението на Европейската комисия над България. От друга страна механизмът на наблюдаване е давал опция на неправителствени организации да дават оценки за обстановката в страната, без директно да са ангажирани в политическите процеси.
Борисов желае спор за медийната независимост: На кого какво е неразрешено? Не може да назовават членове на кабинета "мърша " и "боклуци " и в това време някой да излезе и да каже, че няма независимост на медиите, сподели министър председателят
Това разяснява в предаването „ Тази сутрин” някогашният правосъден министър Антон Станков.

По думите му в правосъдната система са направени съществени крачки, едната от които е действието на Висшия правосъден съвет в двете му колегии – прокурорската и съдийската. Другият фактор, който е повлиял на оценката на Европейска комисия – арестите на лица от огромния бизнес.
Мария Габриел: По пътя на необратима промяна сме Според нея онлайн платформите са отговорни за неприятното положение на медиите
„ Свидетели сме на доста дейни дейности на прокуратурата тази есен. В тази връзка бих желал да кажа, че този отчет, който е по-лош за Румъния, акцентира още нещо. На нас дълго време ни беше натрапван така наречен „ румънски модел”. Комисията дава оценка и на това – към този момент може да се приказва за „ български модел”, уточни Станков.

В Европейския парламент даже се обсъждала опцията за налагане на мониторинг върху всички страни членки на Евросъюза.
Докладът на Европейска комисия: Повече рецензии или похвали има за България? Коментар на евродепутатите Момчил Неков и Емил Радев
„ В проекта на Европейски Съюз и Екологичен потенциал на първи проект излизат проблемите, които сътвориха страни, които не са били под мониторинг – Полша, Унгария, Малта, Словакия”, разясни Станков.

Европейската комисия е подготвена да смъкна напълно наблюдението над България, само че при изискване, че има наказан за корупция политик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР