Много повече британски граждани са придобили друго европейско гражданство миналата

...
Много повече британски граждани са придобили друго европейско гражданство миналата
Коментари Харесай

Британците с най-голям брой молби за второ гражданство през тази година

Много повече английски жители са придобили друго европейско поданство предходната година спрямо предходни години, съобщи ДПА, като се базира на Би Би Си.
 
През 2017 година 12 994 души са придобили поданство на една от 17-те страни от Европейския съюз, от които Би Би Си е получила данни. Това е към два пъти и половина повече, в сравнение с през 2016 година, когато броят им е бил 5025.

Увеличението е настъпило след референдума за Брекзит, който ще докара до излизане на Англия от Европейски Съюз през март следващата година.
 
Все още не е ясно какви права ще имат английските жители да живеят и работят в Европейски Съюз, откакто Англия напусне общността. По този въпрос в този момент се водят напрегнати договаряния сред Лондон и Брюксел. В момента английските жители могат да живеят и работят свободно в друга страна от Европейски Съюз.

Според данните на Би Би Си най-популярното ново поданство е било немското - английските жители, които са го придобили, са се нараснали от 594 през 2015 година на 2702 през 2016 година и 7493 през 2017 година На второ място по известност е френското поданство.
 
В множеството случаи претендентите са запазили своето английско поданство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР