Много потребители на WhatsApp с Android-устройства са свикнали да съхраняват

...
Много потребители на WhatsApp с Android-устройства са свикнали да съхраняват
Коментари Харесай

Архивирането на WhatsApp под Android скоро ще започне да заема място в Google Drive

Много консуматори на WhatsApp с Android-устройства са привикнали да съхраняват аварийните копия на чата в Гугъл Drive, без да се тормозят какъв брой място се заема. Това скоро ще се промени и с цел да съхранявате копия, ще би трябвало да вземете поради количеството свободно пространство в облачното вместилище, защото месинджърът трансформира политиката си във връзка с разпоредбите за предпазване на потребителските данни. С други думи, аварийните копия към този момент ще стартират да заемат място в Гугъл Drive.

За платените клиенти на Гугъл One тази вест може да не е изключително огромна, само че за тези, които употребяват нормални сметки в Гугъл, които идват с 15 GB облачно вместилище, нововъведението е неприятна изненада. В края на предходната година WhatsApp разгласи промени в разпоредбите си за предпазване на данните, предупреждавайки, че аварийните копия ще стартират да заемат място в Гугъл Drive. Ако ограничаването за количеството налично облачно пространство бъде надвишено, новите данни от WhatsApp просто няма да бъдат включени в архива.

Стандартният акаунт в Гугъл дава на потребителя 15 GB място за предпазване в облака. Това може да наподобява повече от задоволително. Мястото в Гугъл Drive обаче е заето освен от копия на чатовете от WhatsApp, само че и от данни на Gmail, както и някои други услуги на Гугъл. В резултат на това 15 GB памет могат да бъдат изразходвани много бързо.

Според наличните данни, упоменатите промени са били тествани измежду бета-потребителите на WhatsApp от декември предходната година. Те ще бъдат разширени за потребителите на постоянните версии на месинджъра през първата половина на 2024 година и съответното уведомление ще бъде изпратено почти 30 дни преди влизането им в действие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР