Много по-студено от обичайното за края на септември ще бъде

...
Много по-студено от обичайното за края на септември ще бъде
Коментари Харесай

Много по-студено от обичайното в днешния празничен ден

Много по-студено от нормалното за края на септември ще бъде в днешния празничен ден с оптимални температури от 15° до 19°, по Черноморието и в южните региони – към 20°, в композиция със слаб до сдържан северозападен вятър. И през втората половина на деня ще доминира облачно време, с валежи от дъжд, с по-голяма възможност в Източна и Южна България.

Тази вечер, в 22 часа и 21 минути, е началото на Астрономическата есен , само че температурите, които ни чакат на следващия ден сутринта тук-там, в това число и в София, ще бъдат типични по-скоро за зимата – едвам към 5° - 6°.

В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, оптималните - сред 16° и 21°. Ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд, когато в планините и крайните югоизточни региони ще превали. Ще остане прохладно, с сдържан северозападен вятър.

По Черноморието ще е най-вече облачно и прохладно с оптимални температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде към 2 - 3 бала.

В планините преди обяд облачността ще е по-често забележителна. Ще е и мъгливо и на изолирани места ще превалява дъжд. Ще остане прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще бъдат към нулата.

Облачно и дъждовно ще бъде и на следващия ден на Скандинавския полуостров и в Североизточна Европа. В останалата, по-голяма част от континента, която е под въздействието на просторен антициклон, времето ще бъде слънчево. Слънчево ще бъде и съвсем на всички места на Балканите, само че температурите ще останат доста по-ниски от нормалните за сезона.

У нас през идващите дни, ще доминира слънчево време. Очаква се и бързо стопляне, по-съществено в събота и неделя. В петък сутринта ще бъде към момента прекомерно студено и тук-там не е изключено де се образуват и слаби слани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР