Много по-добро финансиране на тежките дейности, по-лесна и по-всеобхватна диагностика

...
Много по-добро финансиране на тежките дейности, по-лесна и по-всеобхватна диагностика
Коментари Харесай

Облекчения в здравната система: Ето какво да очакват пациентите

Много по-добро финансиране на тежките действия, по-лесна и по-всеобхватна диагностика на пациентите извънболничната помощ. Това са единствено част от облекченията в здравната ни система, които са вписани в анекса към Националния рамков контракт, който беше подписан от Националната здравна каса, лекарският и зъболекарският съюз. 

Достъп до проучвания и образна диагностика 

Важно е пациентите да знаят, че по силата на анекса би трябвало да бъдат обезпечени повече пари за достъп на пациентите до профилактични прегледи, като скрининг за рак на гърдата и рак на простатата.

Улеснява се и достъпът до проучването ядрено-магнитен резонанс. Подобрява се и заплащането към медицинските центрове, които разполагат с образна диагностика и клинични лаборатории. Здравните управляващи се надяват към този момент да няма проблем със пазаруването на нова инсталация. 
 iStock
Според новите правила, гастроскопията и колоноскопията ще се вършат за един ден в болница или в поликлиника.

Престой в болница 

Въвежда се " най-малък " и " оптимален " болничен престой за лекуването на инсулт. Постъпилите в болница, които са в тежко положение ще могат да останат в болница до 10 дни, няма да бъдат изписвани след 4 ден. 

Без ограничения 

Според документа, лекуването и следенето на онкологично заболели пациенти по клиничните пътеки и процедури ще бъде без ограничавания.
 iStock
Детско здраве

Проектът планува и забележителен растеж на цените за детско и майчино опазване на здравето.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР