Много пациенти и техните семейства имат чувството, че губят контрол

...
Много пациенти и техните семейства имат чувството, че губят контрол
Коментари Харесай

Център за интегрирана онкология и палиативна грижа

Много пациенти и техните фамилии имат възприятието, че губят надзор над живота си, откакто чуят диагноза рак. Палиативните грижи не са ориентирани към лекуване, само че усъвършенстват качеството на живот на пациентите, изправени пред животозастрашаващи болести.
Ние в Анадолу Медицински Център считаме, че включва и това той да има информацията и поддръжката, с цел да взема решения и да взе участие в лекуването и възобновяване си. Затова нашите лекари и експерти дават ясни и подробни пояснения за вариантите, рисковете и изгодите, за несигурността и развиването на всеки стадий от процеса. Това подсигурява, че пациентите и техните фамилии са дейни участници в решенията, и че проектът за лекуването зачита самостоятелните им потребности и желания.
Физическите и прочувствените последици от рака и лекуването му са самостоятелни. Проф. Kьомюрчю показва Програмата за палиативни грижи в Анадолу Медицински Център. Предлагаме сложни решения за необятен набор от характерните потребности на пациента: физически проблеми като хронична болежка, отмалялост, загуба на вкус, гадене, повръщане, зной и безсъние; прочувствени проблеми като меланхолия, тревога и страх; обществени проблеми, като финансови и правни тревоги; духовни проблеми като смисъл на битката за живот и др.”
Отделението за Палиативни грижи разполага с 15 кревати и е акредитирано от ЕSМО като Център за интегрирана онкология и палиативна грижа. Палиативните грижи се възнамеряват през всички стадии на болестта – от диагностицирането, по време на лекуването, следенето и грижите в края на живота, за пациенти с хронични болести като рак, сърдечни, белодробни, неврологични заболявания, бъбречна непълнота. Мултидисциплинарният метод е от особена значимост – разчита се на взаимната работа сред лекари, фармацевти, сестри, обществени служащи, психолози и други експерти.
Анадолу Медицински Център работи в стратегическо съдействие с John Hopkins Medicine за възстановяване на медицинските стандарти и е първата болница на Балканите, която получи бронзова акредитация " Planetree Грижа за пациента ".
Повече информация можете да получите на www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР