Много пари от наскоро приключилия Съвет на ЕС трябва да

...
Много пари от наскоро приключилия Съвет на ЕС трябва да
Коментари Харесай

АРД: Българите са изоставени от ЕС срещу едно корумпирано правителство

Много пари от неотдавна завършилия Съвет на Европейски Съюз би трябвало да бъдат ориентирани и към България – най-бедната страна от Европейски Съюз и заемаща челно място по корупция. Така стартира репортаж на немската телевизия ARD от 26 юли.

Репортерът споделя, че държавното управление на Бойко Борисов е трябвало да се сблъска за следващ път с избор на съмнение. От седмици гневни българи са излезли по улиците на София и стачкуват против държавното управление си. Опасенията им са, че с милиардите от Брюксел ще бъде злоупотребено.

Коментарът е, че скоро пред Министерския съвет в София няма да настъпи успокоение. Напротив. Прави усещане, че доста младежи вземат присъединяване в демонстрациите. Немалка част от тях са следвали в чужбина. Те упрекват държавното управление в корупция и връзки с мафиотски структури.

" Резултатът от вота на съмнение беше явен авансово. Ние обаче чакаме въпреки всичко нещо да се случи – оставката на държавното управление, да вземем за пример ", споделя млада участничка в митингите. " Ние считаме, че цялото държавно управление е корумпирано. Когато смениш едни корумпирани хора с други, които идват от същото място, резултатът е същият и нищо няма да се промени ". " Протестите би трябвало да продължат, до момента в който държавното управление и основният прокурор подадат оставка ", споделят пред репортера протестиращи.

Отявлен покровител на протестиращите е президентът Румен Радев, който е непосредствен с опозиционните, другарски настроените към Русия социалисти. " Никога по-рано българите не са били по-силно стимулирани да си извоюват назад страната от мафията ", цитира малкия екран думите на президента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР